Gunoiul şi poluarea ne omoară copiii?

gunoi si poluareConsider că este o temă foarte serioasă. În ce mediu îmi cresc copilul? Pe unde îl plimb? Cum fac să nu intre în contact cu animale şi păsări bolnave, care mănâncă din gunoaie? Locuiesc în zona Timpuri Noi – Vitan. Am evoluat doar din punctul de vedere al copacilor, în rest, de gunoi şi praf dau peste tot. Nu ştiu pe unde să îl plimb cu căruciorul. Pe străduţe, printre blocuri… găsesc foarte multe părculeţe în miniatură: 3 bănci, 2 leagăne, dar nu pentru un BebIcă de opt săptămâni. Şi el nu are stare dacă nu mă plimb. Cum m-am oprit, cum orăcăie. Şi ţipă, frate! Ţipă! Nici suzeta nu-l calmează. Micul Luca cu gură mare – seamănă, cu mă-sa, dragul de el, recunosc.

La cum merge treaba cu autorităţile din România, când va ajunge la vârsta să stea în funduleţ şi să se joace cu ,,puţa-n nisip” (cum era o vorbă veche), va face castele din gunoaie. Cu siguranţă problema asta nu este doar în Bucureşti.

Vreau să îţi prezint nişte statistici şi petiţii:

Conform site-ului Parlamentului European, în martie se recicla doar 44% din totalul gunoiului. Şi până în 2030 trebuie să ajungem la 70%.

Se vorbeşte despre închiderea gropii de gunoi Glina – să nu i se mai dea autorizaţie de funcţionare, care a expirat pe 1 iunie. Groapa de gunoi Glina are grave consecinţe asupra populaţiei. Găsiţi aici un comunicat de presă pe tema asta. Este şi o petiţie în acest sens. Eu am semnat-o aici.

Mai este o petiţie pe care te încurajez s-o semnezi, dacă te-ai săturat de prea mult plastic: vrem oprirea potopului de plastic.

Ei bine, cum facem? Punem mână de la mână şi încercăm să avem oraşe mai curate?

Please follow and like us:

One thought to “Gunoiul şi poluarea ne omoară copiii?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge