bagajul bebelusului in vacanta

Provocare acceptată: bagajul bebeluşului în vacanţă

Prima excursie /SLASH/ vacanţă cu Luca a fost la 8 săptămâni. Nu ne-am riscat prea mult, am ales ceva sigur: la bunici, de Sf. Maria, mini-vacanţă de 4 zile, până-n 300 km – floare la ureche, s-ar zice. A fost vacanţă şi pentru mine (că am stat cu bebe doar cât să-l alăptez) şi pentru Emil că nu a mers la serviciu, a schimbat scutece, a spălat băiatul, m-a scos pe mine în oraş, chestii de om mare. În rest, bunicii s-au ocupat de bebe. O să îţi prezint mai jos ce a conţinut bagajul bebeluşului în vacanţă şi ce măsuri de siguranţă ar trebui luate pe drum.

Sfaturi de vacanţă pentru cei care au copii

Medicamente pentru bebeluşi

Cel mai important lucru: întrebaţi pediatrul ce medicamentaţie ar trebui să aveţi la voi, pentru că diferă de la o locaţie la alta şi de la un copil la altul (vârstă, istoric de sănătate, etc.) Nouă ni s-a spus să avem medicamentaţia de bază pentru colici (Espumisan, Colief, Protectis – zici că îl îmbălsămez în picături anti-colici şi tot îl doare burtica… ), vitamina D3 (Baby Guard), supozitoare pentru febră (Novocalmin), ceva laxtiv în caz de constipaţie (Melilax), ser fiziologic pentru desfundat năsucul, ceai de anason. Noi am mai luat şi spray anti-ţânţari de la Chicco pe bază de plante (am găsit la DM – sunt mare fană DM de când prietena mea Alina mi-a făcut cadou scutece de acolo, bebe se împacă extraordinar de bine cu ele, mai bine decât cu Pampers – mulţumesc Alinaaaaa 😀 ). Cum spuneam, fiecare excursie îşi are specificul ei, iar medicamentaţia diferă de la un BebIcă la altul.

Bagajul bebeluşului

Noi am luat următoarele: masa de înfăşat, scutece, gel de duş pentru bebei, crema de corp dinainte de culcare, apă termală ca să-l spălăm pe făţucă, comprese sterile, crema pentru funduleţ, unghiera lui specială (deşi îi tăiaserăm unghiile şi un degeţel înainte de plecare, dar dacă în patru zile îi creşteau dublu, mai ştii?! Băiatul e în creştere şi unghiile lui la fel), am socotit eu vreo două body-uri pe zi pentru că face căcuţă dublu cantitatea lui, multe baveţele şi… mare atenţie… un singur prosop! Mare greşeală! Nu am ţinut cont că al meu BebIcă are plăcerea de a face pişu şi caca fix înainte de a i se monta scutecul curat. M-am bazat că vom avea maşină de spălat, dar ghici cine a făcut pişu pe singurul prosop curat încă din prima zi. Am mai luat sterilizatorul şi căruciorul. Şi două suzete, dar s-a dovedit că nu erau de ajuns. Niciodată nu ai destule suzete şi prosoape, aşa că în vacanţă am ajuns să cumpărăm încă două suzete, două prosoape, ciorăpei, 5 linguriţe, un casetofon, o staţie meteo, o jucărie pentru pătuţ – ultimele trei enumerate sunt total inutile în vacanţă, dar ca să fie. De ciorăpei nu ducea lipsă, dar… ca să fie.

Mamele care alăptează nu ar trebui să-şi uite lanolina şi absorbantele pentru sâni.

Pregătirea maşinii pentru vacanţa cu bebeluşi

Scaunul de bebeluşi sau scoica sunt de nelipsit. Persoana care stă în spate cu bebeluşul ar trebui să se înarmeze cu toate cele necesare pentru a-i închide gura bebeluşului atunci când face tam-tam: în cazul nostru suzeta, biberonul cu ceiuţ, baveţica, telefonul cu playlist special (sunet de foehn, de ploaie, nişte melodii care ar trebui să calmeze bebeluşul). Noi am făcut greşeala să blocăm torpedoul cu căruţul. În torpedo erau încărcătorul auto pentru telefon şi cutia cu şerveţele. Mare greşeală: 1. bateria de la telefon s-a dus rapid. 2. ghiceşte cine nu avea cu ce să se şteargă de voma bebeluşului – nu-i nimic, ne-am şters unul de altul, când am continuat alăptarea. Deci mamele ar trebui să aibă şi un tricou de rezervă.

bagajul bebelusului
Sursa: Pinterest

PS1: dacă te opreşti din drum ca să alăptezi şi rămâi singură în maşină, blochează uşile! Într-o parcare de pe A2, au oprit lângă noi nişte tineri nărozi şi, nu ştiu de ce, nu s-au pus să fumeze în faţa maşinii lor, ci în dreptul maşinii noastre. Dar asta nu este tot. Gagica aiurită pusese mâna pe mânerul uşii de lângă mine, mai-mai să urce peste mine. Noroc că a oprit-o la timp prietenu’ ei. Confundase maşinile, care nu doar că nu erau acelaşi model, dar nici măcar aceeaşi culoare!!!!

PS2: nu arunca ambalejele de la mâncare, s-ar putea să te trezeşti că nu ai în ce să arunci scutecul şi şerveţelele murdare. Pentru noi, ambalajul de la croissant are un nou înţeles – asta în caz că mai pofteşti vreodată la croissant – oricum avea cam multe calorii. 🙂 Nu arunca nici apa care a stat mai multe zile în maşină, s-ar putea s-o foloseşti la spălat chestii de vomă sau căcuţă.

One thought to “Provocare acceptată: bagajul bebeluşului în vacanţă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge