Idei de cadouri pentru mame

De multe ori m-am întrebat, înainte să rămân gravidă, ce cadou să le iau proaspetelor mămici. Ei bine, în decurs la trei luni, am avut ocazia să aflu ce nu primesc mamele de obicei, deşi au nevoie. 🙂 Aşa că am făcut o listă:

Cadouri pentru mame

cadouri pentru mame
Sursa: Pinterest

Ciorapi groşi, pufoşi

Foarte utili atât vara, cât şi iarna. Copiii trebuie să stea la 24°C, deci vara se stă cu aerul condiţionat pornit, non stop mamele au picioarele îngheţate. Taţii au tot interesul să se asigure că mamele au şosete călduroase, mai ales acum că intrăm în sezonul rece. Atenţie, nu papuci pufoşi – mamele care sunt la primul copil, cel puţin în prima lună, sunt cu nervii întinşi la maxim şi papucii fac lipa-lipa. Sunt zgomotoşi.

Later edit: şi dresurile de lână sunt o idee bună. (mulţumesc Adina)

 

Şapcă/Pălărie cu suport pentru apă

cadouri pentru ea
Sursa: Aliexpress

De fapt este suport de bere, dar cred că se poate pune o sticlă de apă la 0,5 L sau la 0,33 L. Ai văzut astfel de şepci în filme, cel mai probabil, la meciurile de baseball. Ei bine, ele chiar sunt cadouri faine pentru mamele care alăptează pentru că în timpul mesei bebeluşului, le este mereu sete! Se găsesc pe site-uri gen Aliexpress. Poţi căuta pe Google expresia ,,can holder hat”. Este utilă şi când bebeluşul plânge că vrea în braţe şi mama nu se îndură pentru nimic în lume să-l lase jos.

 

Suport de telefon pentru căruţ

cadouri pentru mami
Sursa: Aliexpress

Poate fi plictisitor pentru mame să se plimbe zilnic  cu căruţul pe acelaşi traseu. În plus, este dificil să ţii telefonul în mână şi să jonglezi cu căruţul de pe un trotuar pe altul. Aşa că un suport pentru telefon, special pentru căruţ, este un cadou util pentru o proaspătă mămică. Luca, de exemplu, nu suporta să mă opresc din plimbat. Nu puteam sta pe o bancă. Imediat ce opream căruţul se trezea şi începea să zbiere. Am străduţele mele pe unde îl plimb, cu puţin zgomot, fără tomberoane, fără persoane dubioase, cu trotuare lungi, dar îţi imaginezi că a fost greu de optimizat traseul şi acum că l-am găsit, este mereu acelaşi. PLICTISITOR! Dacă vrei să faci un astfel de cadou şi nu găseşti în România, caută pe Google ,,Swivel Holder mobile baby carriage”.

 

Fotoliu sau canapea de alăptat

fotoliu pentru alaptat
Sursa: Stejar masiv

Fotoliile de pe internet sunt o porcărie, dacă mă întrebi pe mine. Copilul creşte şi va fi greu de manevrat de la un sân la altul. Luca al meu avea şi prostul obicei să se joace cu picioruşele în timpul mesei, ba dădea din ele, ba se împingea în mânerele de la fotoliu. Acum am canapea cu mânere joase şi plate, unde pot să pun baveţica, medicamentul 1, medicamentul 2, biberonul cu ceai, suzeta, cutia cu şerveţele, linguriţa, vrei să îţi mai enumăr? 🙂 În fine dezavantajul este că am nevoie de perne la spate şi tot trebuie să le aranjez, că alunecă. Am găsit pe internet o corcitură între fotoliu şi canapea, care este destinată telefonului cu fir, dar care cred că ar fi genială pentru alăptat: este ca un colţar, cu şezut ceva mai lat decât un fotoliu şi cu măsuţă încorporată. La nevoie se poate pune o pernuţă la spate. Dar una mică. Găseşti pe net dacă vei căuta ,,măsuţă telefon canapea”.

 

Dacă voi mai primi idei, voi actualiza lista.

4 thoughts to “Idei de cadouri pentru mame”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge