acasacumami.ro

La poveşti cu Elena, Acasă cu Mami

A fost odată ca niciodată, Elena – mamică bloggeriţă, curajoasă, a trei copii frumoşi, care scrie pe acasacumami.ro. Am cunoscut-o pe Elena la Digital Parents Talks, ediţia a 8-a.  Are un blog foarte bine organizat în care prezintă o mulţime de lucruri interesante: despre organizarea casei, cum să ai o casă curată, reţete, activităţi cu copiii, lucruri care îi interesează atât pe părinţi, cât şi pe ,,nepărinţi”. Eu sunt la primul copil şi mi se pare palpitant, îmi este greu să îmi imaginez viaţa cu trei copii. De-asta o citesc pe Elena 🙂 Ea s-a implicat în mediul online în urmă cu şapte ani:

În 2010 am cumpărat primul domeniu Contradictii.ro dar nu a durat povestea cu scrisul decât vreo 3 luni, nu eram pregatită, nu aveam timp să studiez cum se face blogging. Am reluat în octombrie anul trecut apoi anul acesta am lansat AcasaCuMami.ro, mai precis în Mai 2017.
acasa cu mami
Cu 2 zile înainte să nască, Elena organiza un eveniment cu 3K persoane la Arena Naţională
În timpul sarcinii, mămicile iau la bord destul de multe kilograme. Unele reuşesc să scape de ele rapid, altele în timp. Când apare bebeluşul, el devine prioritatea numărul 1. Elena arată grozav. Mi-a explicat cum a reuşit:
Am început anul acesta să îmi dau mai multă importanţă faţă de anii trecuţi. Mă hrănesc pe interior sănătos (cât mai sănătos, încerc) să dau bine la exterior! Cancerul tatălui meu a fost un wakeup call. Din Ianuarie am schimbat micul dejun, dar nu în totalitate cu smoothiuri de sfeclă roşie, spanac, fructe amestecate cu legume… De arătat bine, nu îmi dau seama cât m-a ajutat însă energie am şi de dat! Deci ceva fac bine.
Ne confruntăm noi cu dificultăţi înainte să devenim părinţi, d-apoi când vin micuţii pe lume. Totuşi, fiecare le percepe diferit. Unii au tendinţa să dramatizeze orice, alţii sunt mai stăpâni pe situaţie şi nu se sperie de orice fleac. Un lucru este sigur: orice situaţie care poate afecta viitorul copiilor este considerată de către părinţi ca fiind o provocare.
Mulţumesc lui Dumnezeu, nu am avut anul acesta dificultăţi, doar emotii cu Alessandro, fiul cel mare, pentru că s-a mărit, a crescut puiul şi a intrat la liceu. Au fost pe rând: evaluarea naţională, primul banchet de clasa a 8-a, înscrierea la liceul repartizat de calculator… emoţii şi iar emoţii. Bucurii, am tot timpul chiar şi când mă strigă mami de 1 milion de ori pe zi, toţi 3 … asta este cea mai mare bucurie – că are cine, că sunt sănătoşi.

Ea mi-a povestit cum a ajuns de la General Manager în cadrul Sarroglia Hotel, la General Manager Chez Soi. Când anunţi că eşti însărcinată, de obicei apar două întrebări: când pleci acasă şi când revii? Pentru multe mămici asta poate fi o dilemă, dar nu şi pentru Elena, care mi-a povestit aşa:

La fiecare din cele trei sarcini nu m-am gândit absolut deloc la carieră, deloc. M-am bucurat, am trăit fiecare secundă a gravidităţii fără să mai îmi fac griji de carieră. Înainte să rămân însărcinată cu primul copil îmi doream să îmi depăşesc condiţia şi să fac bani prin muncă, prin cunoaştere şi prin educaţie să evoluez. Am reuşit în timp să ajung unde mi-am dorit.

elena santos
Elena avea în burtică al 3-lea pui, în timp ce pregătea cu primii 2 mâncărică pentru un centru de bătrâni (proiect caritabil)

Ca o concluzie pe tema carieră versus familie, Elena ne dă următorul sfat:

Sunt pro famile clar; şi cât mai devreme până în 25 ani. Se poate şi cariera în acelaşi timp, ba chiar ai o motivare în plus. Eu am atins maximul de evoluţie în domeniul hotelier când deja aveam doi copii. Circulă pe Facebook diverse fotografii cu sloganuri care mai de care mai înţelepte şi motivaţionale pentru a alege familia. Ştii cum e… nu cariera îţi spune ,,Te iubesc mami”, nu cariera te îmbrăţişează seara la culcare.

Deci, tu ce părere ai?

Urmăreşte-o pe Elena când scrie pe blogul acasacumami.ro şi spune-mi părerea ta. Aşa-i că este o femeie grozavă?

4 thoughts to “La poveşti cu Elena, Acasă cu Mami”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge