pisici negre cartierul vitan

Ai superstiţii? Atunci stai departe de cartierul Vitan… părerea mea

În calitate de proaspătă rezidentă a cartierului Vitan (sector 3), îmi pot expune părerile. Comparaţie cu Calea Moşilor (sector 2), de exemplu: mai mulţi copaci, mai multe părculeţe, tuciurii găseşti în ambele cartiere. Joi seara, când veneam de la cumpărături, era să mă calce o tuciurie cu  un tomberon. Făcea slalom Alerga cu el pe trotuar şi, văzând că am plase în ambele mâini, s-a gândit ea că este oportun să mă bage în sperieţi.

Totuşi, zona în care stau se pare că este caracterizată de pisici negre şi părculeţe mici-mici-mici. Din două în două străduţe dai de un părculeţ mic-mic-mic. Dacă vrei să te muţi aici, este bine să te gândeşti de două ori: eşti o persoană superstiţioasă? Vrei să angajezi bonă pe termen lung? Asigură-te că îi dai şi o sticluţă cu aghiazmă.

Iniţial am crezut că mă urmăreşte aceeaşi pisică. Apoi am presupus că sunt pisici negre doar în spatele blocului meu. După care mi-am lărgit aria de plimbare şi mi-am dat seama că sunt PESTE TOT. Astă vară aveam un ritual, la 8-9 dimineaţa, înainte să dea căldura, mă plimbam cu Luca. Eram eu, pisicile negre şi aceeaşi maşină de la o firmă de curierat. Atât mă plimbam stânga-dreapta pe străduţe, că dădeam peste tot de ele. Sau ele de mine.

Ca în orice cartier, peste tot au loc accidente: vezi vrăbiuţe lovite de maşini, poate câte un şoarece, pisici comune, dar NU pisici negre. Emil mi-a dat explicaţia: care-i prostul care să lovească o pisică neagră? Dacă la o oglindă spartă ai 7 ani de ghinion, îţi dai seama câtă râcă îţi poate ţine o pisică neagră dacă o răneşti? 9 vieţi de ghinion!

Eu recunosc, am fost superstiţioasă: de câte ori mă întâlneam cu o pisică neagră şi/sau respectiva maşină de curierat, în ziua aia Luca plângea, făcea pişu pe prosop, avea colici, chestii de-astea care în mod normal nu s-ar fi întâmplat. Acum m-am lecuit şi sunt gata să îmi deschid o nouă afacere: Merită O Sperietură SRL – livrare gratuită de pisici negre cu un strop de ghinion. Cadoul perfect de Halloween.

În rest, părerea mea este că Vitan merită toţi banii: acces la numeroase mijloace de transport, multe grădiniţe, magazine, mall, clinici, copaci, linişte, parcuri mici-mici-mici dar faine pentru copii şi bătrâni, saloane de înfrumuseţare, pieţe, număr limitat de persoane tuciurii şi suficiente pisici negre cât să îţi deschizi o afacere de băgat în sperieţi.

chilipirul-zilei.ro/%20


[actualizare după 3 ani]

Încă sunt mulţumită de alegerea făcută. De fapt, sunt mai mulţumită faţă de ziua în care am scris articolul. Ajung uşor în 3 parcuri mari şi frumoase, 4 cu delta Văcăreşti: Carol, Tineretului, Lumea Copiilor.

Sectorul 3 are o aplicaţie pentru iOS şi Apple, unde se pot face sesizări. Eu am folosit-o pentru o groapă din faţa blocului şi iluminatul public, a durat câteva săptămâni până s-au rezolvat, dar a mers. De fapt, după sesizarea cu becurile pe stradă chiar am fost sunată să verifice dacă este totul bine. Mi s-a părut super tare.

Acum se construieşte mult în zonă, atât ansambluri rezidenţiale cât şi clădiri de birouri; cred că se va aglomera, să vedem cum evoluează lucrurile. Asta înseamnă şi noi oportunităţi pentru dezvoltarea zonei, dacă nu sunt prea naivă, nu? 😀


Cartierul tău pentru ce este cunoscut?

6 thoughts to “Ai superstiţii? Atunci stai departe de cartierul Vitan… părerea mea”

 1. Și in Tineretului sunt multe negricioase și purici. Da, pisica care locuiește la subsol, ne-a umplut. Am cumpărat prafuri si licori să eliminăm chiriașii din casă. Am avut în fața ochilor numa’ ciumă bubonică. Serios, am crescut la bunici, mai prindeam unul- doi, dar săptămână trecută am strâns recoltă. :)))))
  Marina a publicat recent…O întâlnire specială cu Tosha SchoreMy Profile

  1. :))) si noi avem pisica la subsol… si ghici pe unde ies cu carutul… o sa il monitorizez pe Luca sa vad daca are piscaturi. Bine ca ai mentionat!

 2. Buna, voiam sa te intreb care este parerea ta despre strada locotenet Nicolae Pascu din Vitan. Se construiesc niste case spre caaptul strazii la iesirea pe Fizicienilor, insa nu cunosc zona si m-ar ajuta un sfat.
  Merci mult.

  1. Buna Ana,
   Ti-am raspuns si la e-mail 🙂
   Iti multumesc pentru interesul acordat. Eu stau spre Bucuresti Mall, deci este cam departe de str. Fizicienilor.
   Per ansamblu, in Vitan se construieste mult, ceea ce inseamna ca se dezvolta mult. Ar trebui sa iei in considerare asta cand alegi casa: este deja construit in jurul ei sau exista riscul sa te trezesti cu un bloc/casa geam in geam? Este vreun santier in zona sau ai liniste? (casele sunt deja construite?)
   Noi am ales o zona cu multe gradinite, dar ghici ce, pe fi-meu l-am dat la o gradinita la peste 2 km distanta.
   Langa casa, ne-a interesat sa avem magazine si farmacii cat mai aproape, la fel si mijloace de transport variate.
   Am mai vrut sa avem si o scoala aproape, dar am uitat sa ne interesam cat de buna este 😀 Avem una langa bloc, dar este codasa in topul scolilor, deci nu am facut nimic, nu va merge la ea (cred).
   Imi place la sectorul 3 ca are multe parcuri si o aplicatie unde poti raporta diverse nereguli (gropi, stalpi fara lumina etc.) – noi am folosit aplicatia si in vreo luna s-au reparat lucrurile semnalate 😀
   Aparent zona care te intereseaza pe tine are magazine, licee, esti intre parcul Titan si delta Vacaresti, daca mergi cu masina cred ca ajungi rapid.
   Mult succes!
   Voi actualiza articolul, imi dau seama ca este nevoie.

 3. Salutare,

  Numele meu este Elena Dumitrescu si sper ca mesajul meu sa ajute cat mai multi oameni in aceasta perioada intunecata. Cu multi freelanceri talentati am proiectat o platforma 100% romaneasca de servicii freelance.

  In aceasta perioada dorim sa oferim o mana de ajutor atat pentru antreprenorii care nu au personal dar au idei marete cat si pentru cei care au ramas fara locuri de munca si au ocazia sa devina freelanceri cu skilluri in nenumarate domenii. Lipsa sigurantei, increderea si dorinta de a ne dezvolta ne-au orientat catre aceasta noua piata iar acest lucru nu se poate realiza fara oameni ca tine, ne dorim oameni ca tine pentru a lua parte la cea mai mare miscare digitala din . Daca doresti sa devii freelancer sau ai un business te asteptam pe aceasta platforma unde poti cere sau oferii servicii originale. Drept cadou pentru ca sunteti alaturi ne noi ,freelancerii de pe platforma doresc sa realizeze un logo pentru site-ul dumneavoastra 100% GRATIS.

  Daca exista intrebari despre acest proiect sau sunteti de parere ca mailul nu vi se potriveste ne puteti contacta oricand.

  Cu respect,
  –––––-
  Elena Dumitrescu
  E FREELANCE ROMANIA

  1. Buna Elena,
   Iti multumesc pentru interesul acordat. Deja am anuntat si am pus pin pe Facebook:
   In urmatoarea perioada ofer advertoriale gratuite pentru antreprenorii romani.*
   *Imi rezerv dreptul de a selecta clientii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge