pisici negre cartierul vitan

Ai superstiţii? Atunci stai departe de cartierul Vitan… părerea mea

În calitate de proaspătă rezidentă a cartierului Vitan (sector 3), îmi pot expune părerile. Comparaţie cu Calea Moşilor (sector 2), de exemplu: mai mulţi copaci, mai multe părculeţe, tuciurii găseşti în ambele cartiere. Joi seara, când veneam de la cumpărături, era să mă calce o tuciurie cu  un tomberon. Făcea slalom Alerga cu el pe trotuar şi, văzând că am plase în ambele mâini, s-a gândit ea că este oportun să mă bage în sperieţi.

Totuşi, zona în care stau se pare că este caracterizată de pisici negre şi părculeţe mici-mici-mici. Din două în două străduţe dai de un părculeţ mic-mic-mic. Dacă vrei să te muţi aici, este bine să te gândeşti de două ori: eşti o persoană superstiţioasă? Vrei să angajezi bonă pe termen lung? Asigură-te că îi dai şi o sticluţă cu aghiazmă.

Iniţial am crezut că mă urmăreşte aceeaşi pisică. Apoi am presupus că sunt pisici negre doar în spatele blocului meu. După care mi-am lărgit aria de plimbare şi mi-am dat seama că sunt PESTE TOT. Astă vară aveam un ritual, la 8-9 dimineaţa, înainte să dea căldura, mă plimbam cu Luca. Eram eu, pisicile negre şi aceeaşi maşină de la o firmă de curierat. Atât mă plimbam stânga-dreapta pe străduţe, că dădeam peste tot de ele. Sau ele de mine.

Ca în orice cartier, peste tot au loc accidente: vezi vrăbiuţe lovite de maşini, poate câte un şoarece, pisici comune, dar NU pisici negre. Emil mi-a dat explicaţia: care-i prostul care să lovească o pisică neagră? Dacă la o oglindă spartă ai 7 ani de ghinion, îţi dai seama câtă râcă îţi poate ţine o pisică neagră dacă o răneşti? 9 vieţi de ghinion!

Eu recunosc, am fost superstiţioasă: de câte ori mă întâlneam cu o pisică neagră şi/sau respectiva maşină de curierat, în ziua aia Luca plângea, făcea pişu pe prosop, avea colici, chestii de-astea care în mod normal nu s-ar fi întâmplat. Acum m-am lecuit şi sunt gata să îmi deschid o nouă afacere: Merită O Sperietură SRL – livrare gratuită de pisici negre cu un strop de ghinion. Cadoul perfect de Halloween.

În rest, părerea mea este că Vitan merită toţi banii: acces la numeroase mijloace de transport, multe grădiniţe, magazine, mall, copaci, linişte, parcuri mici-mici-mici, saloane de înfrumuseţare, pieţe, număr limitat de persoane tuciurii şi suficiente pisici negre cât să îţi deschizi o afacere de băgat în sperieţi.

Cartierul tău pentru ce este cunoscut?

2 thoughts to “Ai superstiţii? Atunci stai departe de cartierul Vitan… părerea mea”

  1. Și in Tineretului sunt multe negricioase și purici. Da, pisica care locuiește la subsol, ne-a umplut. Am cumpărat prafuri si licori să eliminăm chiriașii din casă. Am avut în fața ochilor numa’ ciumă bubonică. Serios, am crescut la bunici, mai prindeam unul- doi, dar săptămână trecută am strâns recoltă. :)))))
    Marina a publicat recent…O întâlnire specială cu Tosha SchoreMy Profile

    1. :))) si noi avem pisica la subsol… si ghici pe unde ies cu carutul… o sa il monitorizez pe Luca sa vad daca are piscaturi. Bine ca ai mentionat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge