situatii de rahat 2018

Ce poţi să faci ca să nu te simţi de rahat în 2018

Inevitabil, când trăieşti într-o comunitate, te trezeşti în tot felul de situaţii. Pe unele poţi să le anticipezi şi să te pregăteşti. Altele te iau prin surprindere. Ideal este să ieşi mereu basma curată, dar fac pariu că până la urmă tot ajungi într-o situaţie de rahat, cel puţin o dată pe an. Şi atunci ce poţi face să treci peste fără să îţi macini nervii? Îţi spun eu câţiva paşi la prima impresie simpli, dar nu sunt deloc aşa.

  1. Asigură-te că ai făcut absolut tot ce ai putut ca să comunici bine şi că ai oferit toate resursele posibile pentru soluţionarea situaţiei.
  2. Restrânge cercul de cunoştinţe astfel încât persoanele care te-au dezamăgit să intre în contact cu tine cât mai puţin.
  3. Concentrează-ţi atenţia asupra altor situaţii în care poţi să ajuţi, ca să uiţi de acea situaţie de rahat. De câte ori îţi aminteşti de ea, blochează-ţi mintea. Numără, fredonează, sună un prieten, ieşi la alergat. Dar nu îţi continua gândul. Dacă ştii că ai făcut tot ce era posibil şi tot nu s-a rezolvat situaţia, las-o baltă. Nu te mai gândi. Nu merită.
  4. Fă o nouă faptă bună. Sentimentul care apare după ce ai făcut o faptă bună îţi dă speranţa că nu ai depus eforturi inutil, că nu faci umbră pământului.
  5. Reconsolidează relaţia cu altă persoană apropiată. Umple golul care a rămas, dă o nouă şansă altei persoane.
  6. Pune bani deoparte pentru situaţii de rahat. Vei avea nevoie ca să ieşi din ele. Sper că bugetul de care vei avea nevoie să fie unul mic, dar este bine să ai mai mult, decât să ai prea puţin. Eeeei? Ce zici de asta? Mă transform din marketing specialist în filozof? Ca să îţi spun sincer, de abia aştept să îmi reiau funcţia. Să am o nouă preocupare. Sper să mai fiu bună de ceva.

Dacă primesc alte idei, le voi adăuga pe listă.

Sursă foto: Pixabay

One thought to “Ce poţi să faci ca să nu te simţi de rahat în 2018”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CommentLuv badge