Excursie la Peştera de 2 zile cu bebe la purtător

Mă chinui să scriu postarea asta de pe la jumatea lui Decembrie, dar am avut nişte experienţe neplăcute şi mi-a pierit tot cheful. Până azi 🙂

Excursie la munte cu bebeluşul: două zile minunate

Am vrut o escapadă la munte, undeva unde să nu ne cărăm cu prea multe lucruri de-ale copilului. Undeva cu peisaj frumos, aer curat, linişte, loc de joacă pentru copii, scaun de copii, curat, frumos, etc. Am găsit pe Booking o cameră triplă la  Casa Boierească din satul Peştera, comuna Moieciu – Luca doarme singurel în pat, îi fac de obicei cuib din pătură şi perne ca să nu aibă unde să cadă. Pornind de aici, am început să caut restaurante ,,prietenoase cu bebeluşii” şi să calculez opririle.

Ziua 1 – restaurant child friendly în Râşnov şi relaxare la Casa Boierească în Peştera

 

resturant child friendly rasnovDe obicei pornim la drum imediat după prima masă a lui Luca. Teoretic avem 3 ore la dispoziţie până la următoarea masă. Cu traficul din Bucureşti, căratul bagajelor, etc, în realitate ieşim din oraş la ora 9, nu la 7 cum mi-aş dori. Aveam nevoie de o oprire pentru masa de fructe, aşa că ne-am oprit la o benzinărie care avea şi mese înăuntru. Noi am băut o cafea, bebe a mâncat fructele. Apoi am continuat drumul până în Râşnov, unde am făcut pauză pentru masa de prânz ,,La Promenadă”, restaurant care are ditamai locul de joacă la etaj.

 

Până ne-a adus nouă comanda, i-am dat lui Luca supica într-un scaun de bebei de la restaurant, apoi m-am dus cu el la locul de joacă. Mai erau doi copii simpatici, au râs unii la alţii, am schimbat două vorbe cu mămicile. Apoi ne-am continuat drumul la Peştera. Drum decent. Nu bun, decent. Dacă nu ninge. Şi dacă nu ai maşină cu garda joasă.

excursie la pestera

La Casa Boierească am fost foarte bine primiţi, aveau scaun de bebei la restaurant, am putut juca şi biliard, aveau Wi-fi, mâncare bună şi bere fără alcool.

 

Desigur că aveau o grămadă de băuturi alcoolice, dar eu spun ce m-a interesat pe mine.

Personalul este foarte drăguţ. Fiind frig şi plouând, am stat doar la pensiune. Dar nu ne-am plictisit deloc. La locul de joacă pentru copii am găsit cărticele, i-am citit lui Luca, etc. S-a distrat şi când am jucat biliard cu Emil. Probabil râdea de mine, de cât de ,,bine” joc.

Ziua 2 – zăpadă, voie bună şi restaurant child friendly în Buşteni

iarna excursie la pesteraPeste noapte a nins şi peisajul era de poveste. După ce l-am ţinut pe Luca la aer curat, i-am dat masa de fructe şi am plecat spre casă. Am făcut popas în Buşteni ,,La Cerdac” pentru masa de prânz. Fiecare ce şi cum a putut: noi din meniu mâncare gustoasă şi nelipsita cafea decof 😀 iar Luca masa de legume în scaunul de bebei de la restaurant. Personalul de acolo a fost de treabă, l-a ţinut pe Luca ocupat de la distanţă, cât timp am mâncat eu – se strâmbau la el, îi făceau cu mâna, nu ştiu, dar râdea şi gângurea iar eu am mâncat liniştită. Nu am întors capul de teamă să nu se oprească şi Luca să nu îşi aducă aminte că trebuie să fie agitat :)) În plus, era o privelişte faină la geam.

Toate locaţiile mai sus menţionate se găsesc pe Google Maps. Când o să vină primăvara vom reveni la Peştera cu mare drag. Nu de alta, dar maşina noastră nu face faţă iarna pe drumurile alea.

One thought to “Excursie la Peştera de 2 zile cu bebe la purtător”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge