2 tipuri de mame cu experiență

Am cunoscut mai multe tipuri de mame, dar acum vreau să îți povestesc despre două: mamele profi, mamele cu experiență. Aceste mame își aduc aminte cu acuratețe prin tot ce au trecut cu copiii lor.

Tipul nr. 1: mamele cu copii peste 2 ani, până-n 20

Am cunoscut tipul ăsta de mamă când stăteam la coadă la magazin. Încă mai alăptam pe atunci. Cumpărasem cartofi dulci (,,americani”) pentru că doctorul spusese că nu va avea Luca probleme cu stomacul, în timp ce cartofii noștri îl balonau. Casiera, tupeistă, m-a întrebat ce au cartofii românești. După ce i-am explicat eu cum stă treaba cu fi-meu, colicii și pediatrii, a intrat pe fir mămica știe tot din spatele meu. Din ce povestea, copilul ei era mai mare decât Luca. Își aducea aminte foarte clar că ea a mâncat orice, mai puțin varză și fasole. Copilul a avut oricum colici fix până la 5 luni. Sau 7 luni. Sau 8. Cu aproximație, na, un mic detaliu pe care nu și-l amintește. Dar știe ea mai bine că pot să mănânc aproape orice. Își aduce aminte egzact.

Tipul nr. 2: mamele cu copii peste 20 de ani

Băi, ele sunt dovada vie că știu să crească un copil. De fapt, copiii lor sunt dovada. ,,pune-i căciula pe cap că răcește”, spune ea. ,,sunt 28 de grade și doar adie puțin vântul, nu este nevoie” explic eu. ,,Da’ nu vezi că răcește des, ce crezi că maică-ta te-a crescut altfel?” Mai poți să spui ceva?

Alta: ,,Dă-i ceai copilului, îi dai ceai?”. ,,Nu,” îi răspund eu. ,,Pediatrul a spus că nu are nevoie, laptele este suficient.”

,,Mă fi-ar al *#$%*@, m-ai înnebunit cu pediatrul, da’ noi cum v-am crescut?!”

Pana mea, eu știu cum am crescut? Că cică am mâncat pâine cu usturoi mujdei din fragedă pruncie, înmuiam suzeta în vin și de pozele cu capu’ spart nu mai menționez.

Pot conta pe oricare dintre aceste două tipuri de mame că îmi vor da cele mai bune sfaturi. Își aduc aminte egzact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge