aerosoli pentru tuse

Aerosoli pentru tuse, nas înfundat, laringită şi bronşită

Da, Luca le are lunar pe toate, pe rând. Din noiembrie anul trecut, ne batem cu alergii, viruşi, bacterii. Şi trecem peste ele şi ne facem mari. Noroc cu aparatul cu aerosoli. La fiecare răceală, aerosolii sunt baza. O să îţi povestesc ce tratament îi aplic eu lui Luca pentru răceli, la recomandarea pediatrului, desigur. Alimentaţia, joaca, oliţa, statul în fund (în sens invers cronologic), totul am făcut la îndrumarea pediatrului.

Din martie până în octombrie sunt alergiile şi apoi vin viruşii. Totul începe cu nas înfundat. Din cauza mucozităţilor, apare tusea. Deşi de mult ori nu îi curg mucii, Luca tuşeşte. Mucozităţile sunt acolo şi nu îi dau pace. Atunci bag în funcţiune aparatul de aerosoli. Înainte de a-l cumpăra, am comparat oferte şi specificaţii tehnice. Aşa am aflat de un aparat aerosoli Midineb Kidscare. Pentru restul specificaţiilor da click pe numele aparatului. Printre altele, pe lângă preţul mic, mi-a plăcut că avea şi mască de copil şi mască de adult. Ghici ce, chiar am folosit şi eu. Luca are Prevenarul făcut, dar eu şi Emil nu-l avem, ceea ce înseamnă că uneori răceala ne loveşte mai rău ca pe Luca. Aşa mi s-a întâmplat de Paşte, de exemplu, când am ajuns la urgenţe. Doctorul de acolo m-a pus să fac şi eu aerosoli, Dexametazonă cu ser fiziologic.

Aerosoli pentru laringită

Când are muci, tuşeşte ca un măgăruş şi este răguşit, pe raportul medical scrie de obicei laringită. Şi tratamentul pediatrului pentru Luca este următorul: aerosoli cu Ventolin de două sau de trei ori pe zi, depinde de gravitate. De două ori pe zi face aerosoli cu Flixotide (după Ventolin). După Flixotide mereu îi dau în gură cu glicerină sau tamponez cu compresă sterilă îmbibată în apă cu bicarbonat şi îl şterg pe faţă cu o dischetă demachiantă pe care am pulverizat apă termală. Are nu ştiu ce Flixotide-ul în componenţa lui şi este bine să fac chestiile astea. Datorită aerosolilor, s-au înmuiat mucii, deci acum este momentul potrivit să fie aspirat năsucul. Înainte, îi mai pun nişte apă de mare sau ser fiziologic. Prima tură de tratament se termină cu picături în nas (Colargol sau Grip Stop sau Humer Virus Stop) şi sirop de tuse Grintuss. Deci în laringite, este mare nevoie de aparate aerosoli.

Aerosoli pentru copii cu bronşiolită

Când avea mai puţin de 1 an şi făcea bronşiolite, lui Luca îi administram mai întai aerosoli cu adrenalină, apoi Flixotide, scoteam mucii şi îi dădeam Prospan. După un an, fie nu a mai făcut bronşiolite, fie a făcut nişte combinaţii de răceli şi a primit tratamentul prezentat mai devreme cu Ventolin şi tot tacâmul.

La KidsCare mi-a plăcut că au multe produse care se pot transporta uşor. De la aparate de aerosoli de mici dimensiuni, până la paturi pliabile, încălzitoare biberoane, etc. Oriunde plec peste noapte, iau medicamentele de bază pentru aerosoli, aparatul de aerosoli, batista bebeluşului, termometrul. Pe măsură ce creşte este tot mai uşor, deşi presimt că din cauza alergiilor, aparatul de aerosoli se va dovedi o investiţie pe termen lung.

Special nu am menţionat alte medicamente pe care le ia Luca pentru alergii sau cantităţile de seruri pentru aerosoli. Ele diferă de la copil la copil şi doar pediatrul le poate stabili. La fel diferă şi tratamentul pentru laringite şi bronşite. De la 4 luni jumate, Luca face aerosoli la fiecare răceală. Deci folosim aparatul cam două săptămâni pe lună. Poate o să spui că este mult. Eu o să îţi răspund că asta este situaţia, oricât m-aş chinui Luca răceşte des şi că mă bucur că am un aparat de aerosoli la îndemână oricând, pentru orice situaţie.

Please follow and like us:

5 thoughts to “Aerosoli pentru tuse, nas înfundat, laringită şi bronşită”

  1. Si noi folosim aparatul cu aerosoli. Cu toate astea nu o pot tine cu masca pe fata nici in somn. Ii pun tubul la nas fara masca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge