scaun auto copii cu isofix ieftin

Cum alegi scaunul auto pentru copiii tăi? Clar trebuie şi isofix

Na, colegul Adi mă ştie că sunt genul cumpărătorului impulsiv. Mai puţin când vine vorba de Luca, caz în care aş alege şi luna de pe cer, dacă aş şti că-i face bine.

Scaun auto copil isofix

Siguranţa în maşină este crucială, de aceea este bine să faci un mic research înainte de a alege unul dintre multele scaune auto copii. Şi să verifici dacă maşina ta are dotările necesare pentru a-l monta. De exemplu nu toate maşinile permit montarea unui scaun auto cu isofix, pentru copii. Mă rog, cred ca toate modelele de maşini mai noi permit aşa ceva, dar este bine să verifici mai întâi.

Până când spune pediatrul că poţi face altfel, copiii trebuie să stea în scaune auto rear facing. Lui Luca i-am schimbat scoica pe la vreo 4-6 luni, când pediatrul a spus că are voie să stea în fund. Am ales un scaun auto rotativ. Pe la vreo 8-10 luni am schimbat poziţia scaunului, din rear facing în forward facing. Atunci am prins curaj să merg singură cu el în maşină, puteam să îi dau uşor suzeta dacă plângea, vedeam rapid cum doarme sau dacă este ceva în neregulă. Bineînţeles că asta este posibil şi la scaunele rear facing, folosind o oglindă specială prinsă de tetiera din dreptul copilului.

Scaune auto copii ieftine

Am găsit pe net un scaun auto rotativ Tiago Kidscare şi mi-a plăcut că suportă până la 18 kg. Prefer să cumpăr lucruri pe termen lung şi scaunul auto nu este o chestie pe care o foloseşti rar, deci ai nevoie de ceva calitativ şi de durată. Centurile au 5 puncte de prindere. Spătarul se poate regla pe parcurs, în funcţie de cum creşte copilul – are 4 poziţii de înclinare. Totul este reglabil, de la centuri până la tetieră. Eu sunt praştie la partea tehnică deci tutorialele video ale scaunului m-au ajutat mult. Ţinând cont câte avantaje are, preţul mi se pare mic, mai ales că are preţ redus de la +1300 lei.

Doarme Luca în scaun de n-am treabă. Îmi place când mergem în excursii că somnul din timpul zilei îl face în maşină, deci ne plimbăm o grămadă şi nu ne mai certăm să stea în pat la nani. Mare lucru şi asta, având în vedere că încă avem circ în majoritatea serilor, când îl bag în pat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge