reteta peste raci

O rețetă cu pești și raci: bouillabaise

Este o rețetă genială cu raci și pești. Se numește bouillabaise. Îți spun din start că nu am găsit pe piață toate ingredientele gen fenicul, dar tot a ieșit gustoasă. Mai jos găsești rețeta pentru 6 porții, originală (în paranteză ce am schimbat eu) :

2 kg diferiți pești (am luat fileuri)

10 crabi mici (am găsit doar raci)

2 cepe tocate (am pus doar 1)

3 căței de usturoi tocați

Partea albă de la 2 fire de praz, tocată

1 tijă de țelină tocată (am folosit apio)

1 bulb fenicul, tocat mărunt (nu am găsit)

3 roșii decojite și tăiate cubulețe

1 crenguță de cimbru

3-4 fire pătrunjel

1 foaie de dafin

2-3 filamente de șofran

Sare

Piper

Ulei de măsline

Ingrediente pentru sos rouille

Miezul de la o felie de pâine

3 căței de usturoi zdrobiți

1 ardei iute roșu tocat mărunt (eu am găsit doar ardei iute verde)

1 gălbenuș

Ulei de măsline

Sare

Boia iute

1 baghetă tăiată felii și băgată la cuptor (eu am făcut crutoane din pâine normală)

Mod de preparare:

Cureți peștii, tai capetele și cozile, îi tranșezi. Toci mărunt 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, țelina, prazul, pe care le sotezi vreo 4 minute în 100 ml ulei. Pui sare, piper, adaugi cozile și capetele peștilor, acoperi cu apă și lași să clocotească 20 minute. Strecoară supa rezultată.

Într-o oală mare, rumenește puțin în vreo 3 linguri de ulei 1 ceapă, 2 căţei de usturoi şi feniculul. Apoi toarnă supa strecurată, adaugă roşiile şi mirodeniile pe care le vei lega înainte cu o aţă. Adaugă bucăţile de peşte, crabii bine spălaţi şi şofranul. Fierbe totul vreo 10 minute la foc viu.

Sosul îl prepari astfel: înmoaie miezul de pâine cu supă, stoarce-l, freacă-l cu usturoi şi ardei iute. Adaugă gălbenuşul, apoi treptat uleiul, cum faci de obicei la maioneză.

Scoate crabii şi peştii pe un platou fierbinte, pune supa în supieră, serveşte-le imediat, împreună cu sos şi felii de pâine prăjită.

Am găsit reţeta în cartea ,,Peşte şi fructe de mare”, care cuprinde 85 de reţete savuroase de Ioana Irimiea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge