ce spun copiii despre bani

Discuţie între doi copii – conceptul de bani

Mergeam să-l iau pe Luca de la creşă. La un moment dat, un puştiulică de vreo 10 de ani mergea alături de o domnişoară de vreo 12 ani. Ăsta micu’ spune:

– Păi ce, laptopul ăla de 4000 lei l-am luat singur, nu m-au ajutat ai mei. L-am luat din banii mei.

Oau. Nu arăta ca un mic cerşetor, are vreo 10 ani deci ar trebui să meargă la şcoală, dacă nu din banii părinţilor, atunci cum a reuşit să-şi ia laptop? De la bunici, de la rude, din alocaţia aia mică de la stat care nu acoperă nici gustarea sau rechizitele.

Da, ok, o să spui că a vrut să impresioneze fetiţa. Accept. Dar în adâncul sufletului său, chiar cred că avea impresia că EL a luat singurel laptopul cu pricina.

Mă gândesc că o să crească Luca şi ar trebui să-l învăţ din timp educaţie financiară. Noroc că am început deja să vorbesc despre asta, dna Ligia Goloşoiu mi-a dat nişte sfaturi foarte faine.

Ar mai fi ceva important: ancorarea în realitatea.

Mesaj către Luca: dragul meu puradel iubit, până nu îţi iei un job, nimic din ce ai NU este din banii tăi. Cei care te iubesc îţi dau bani sau îţi plătesc direct jucării, mâncare, hăinuţe, viitoare excursii, etc.

Sper să nu îl prind vreodată vorbind pe Luca aşa cum vorbea băieţelul ăla. Pentru nervii mei, nu că nu l-aş da pe brazdă.

One thought to “Discuţie între doi copii – conceptul de bani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge