la mare cu alergii

Marea le face bine copiilor – or not

„Marea le face bine copiilor”. Super! Hai la mare!

Luca a răcit din nou, din prima zi. Singura dată când Luca nu a avut nicio problemă când am fost la mare, împlinise vreo 3 luni. Atât! Anul trecut, răceală din prima zi. Deşi, cred că am ajuns cu el acolo deja picnit.

Anul ăsta, îmi spun de la creşă că joi a tuşit puţin. Bam, Allerdep sirop 5 ml cum am ajuns acasă. Vineri nu a mai tuşit dar am continuat cu siropul de două ori pe zi ca să fim siguri, sâmbătă dimineaţa am plecat la mare. Sâmbătă seara cine avea bubiţă pe limbă şi febră? Că doar linsese un leagăn, se jucase cu mâinile în nisip, chestii de-astea de copil cuminte. Poţi să îl loveşti? Nu! Poţi să ţipi? Nu! Poţi să îi zici cu frumosul şi el să te ignore? Da! Poţi să îl dai jos din leagăn? Nu, că urlă şi trezeşte copiii care dorm de amiază, nu ca deşteptu’ de fi-meu. Mda.

Noapte nedormită, muci, tuse, răguşeală, bam aerosoli cu Flixotide. Duminică am fost convinsă să nu plec la Bucureşti, aşa că seara cine făcuse febră aproape 40?! Dar până seara, am fost în vizită la un pediatru. Vizită de curtoazie, mă înţelegi? Nu ca să-l consulte pe Luca, pentru că ştiam deja că îi administrez tratamentul corect, nu ar fi prima dată când Luca face laringită (lucru confirmat marţi de pediatru). Mi-a zis că marea nu este cel mai bun lucru pentru copilul meu alergic. Nici salina. Să mergem la munte.Cică să mergem la Sinaia, weekend de weekend. Ne-a dat exemplu părinţi care s-au mutat cu totul la munte, pentru copiii lor, să le fie bine micuţilor. Îhâm… Da. După care a început să îi dea îngheţaţă cu aceeaşi linguriţă cu care mânca ea. WTF?!!!!! Nu am mai apucat să îi spun de bubiţa din gura lui Luca. Presupun că s-au tratat amândoi cu anticorpi hardcore.

Luni ne-am întors de urgenţă la Bucureşti, dar Luca nu mai avea febră. Şi era mai bine, puţină tuse, câţiva muci, per total mai ok. Marţi era şi mai bine, am fost la pediatru, a confirmat că marea nu îi face bine, la salină dacă mergem să stăm maxim o oră, în rest, munte-munte-munte: Buşteni, Govora, Slănic Prahova. Luca e ok, febra de la bubiţa din gură, i-a mai lăsat siropel de tuse, un spray de gât, în rest fără alte recomandări. Apoi am fost cu maşina la plimbare într-o zonă în care uitasem că sunt tei şi el este alergic…. Deşi nu a ieşit din maşină şi avem filtre bune, seara tot a fost puţin afectat. PLM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miercuri era fresh până a realizat că îl duc la creşă, nu la apa mare :))) Plus că nu l-am lăsat să-şi ia avionul favorit, nu l-am lăsat în curtea bisericii de vizavi, doar nu era fraier să coopereze în condiţiile astea de „nu”.

Cam ăsta a fost mini-concediul meu. Este marea bună pentru copii? Depinde. Diferă de la copil la copil. Până nu testezi, nu vezi. Oricum, generalităţile au început să mă lase rece. La Luca totul e pe invers. Mă rog, sper că nu tot 😀

Apoi m-am întors la muncă, de miercuri. În pauză, limonadă şi îngheţaţă la terasă. Masa de prânz luată în tihnă. Viaţa grea măi, viaţă grea, muncesc de mă spetesc. Am zis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge