reteta Acquacotta

Reţetă toscană: supa Acquacotta

Cât timp am fost izolaţi în casă din cauza bolii gură mână picior am avut timp să testez câteva reţete. Îţi prezint o specialitate toscană, reţeta mi-a plăcut destul de mult:

Ingrediente pentru reţeta toscană Acquacotta

Ingredientele sunt pentru 8 porţii:
2 cepe roşii, tocate
125 ml ulei de măsline
3 tulpini de ţelină, tocate
375 g ardei graşi galbeni şi roşii, curăţaţi de seminţe, tocaţi
sare, piper proaspăt măcinate
500 g roşii curăţate de seminţe şi de coajă, tocate (eu am cumpărat o conservă şi gata)
60 g parmezan ras
3 ouă
1 căţel de usturoi (m-a ţinut supa asta vreo 3 zile, deci am folosit 3 căţei de usturoi)
8 felii de pâine ţărănească veche de o zi, prăjite (am folosit ce pâine aveam în casă, am băgat-o la cuptor)

Mod de preparare – Acquacotta

Am luat o oală mare cu fund dublu, am pus uleiul de măsline şi l-am încins la foc mediu. Am adăugat ceapa şi am sotat-o până am început să simt aroma, vreo 4 minute. Am adăugat ardeii, ţelina, le-am sotat până s-au înmuiat, am asezonat cu sare şi piper. Apoi am adăugat roşiile şi le-am mai lăsat pe foc 10 minute. După asta, am redus focul la mic, am pus un capac pe oală şi le-am lăsat să fiarbă încet o oră, timp în care am mai mestecat din când în când.
(după o oră…) Am turnat 2 L de apă, am lăsat să dea în clocot încă 10 minute. În timpul ăsta am pus ouăle şi parmezanul într-un bol, le-am bătut bine şi apoi le-am adăugat în oală, mestecând continuu. Am mai pus sare şi piper, apoi am stins focul.
Înainte să servesc supa, am frecat pâinea prajită cu usturoi, am pus-o în farfurie (deci o felie per porţie), apoi am pus supa cu polonicul.
Delicios!
Merită încercată reţeta asta toscană. Poftă bună!

Eu am găsit-o în cartea Supe şi creme, 365 de reţete pentru fiecare zi din an, scrisă de Kate McMillan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge