Cât timp am fost izolaţi în casă din cauza bolii gură mână picior am avut timp să testez câteva reţete. Îţi prezint o specialitate toscană, reţeta mi-a plăcut destul de mult:
Ingrediente pentru reţeta toscană Acquacotta
Ingredientele sunt pentru 8 porţii:
2 cepe roşii, tocate
125 ml ulei de măsline
3 tulpini de ţelină, tocate
375 g ardei graşi galbeni şi roşii, curăţaţi de seminţe, tocaţi
sare, piper proaspăt măcinate
500 g roşii curăţate de seminţe şi de coajă, tocate (eu am cumpărat o conservă şi gata)
60 g parmezan ras
3 ouă
1 căţel de usturoi (m-a ţinut supa asta vreo 3 zile, deci am folosit 3 căţei de usturoi)
8 felii de pâine ţărănească veche de o zi, prăjite (am folosit ce pâine aveam în casă, am băgat-o la cuptor)
Mod de preparare – Acquacotta
Am luat o oală mare cu fund dublu, am pus uleiul de măsline şi l-am încins la foc mediu. Am adăugat ceapa şi am sotat-o până am început să simt aroma, vreo 4 minute. Am adăugat ardeii, ţelina, le-am sotat până s-au înmuiat, am asezonat cu sare şi piper. Apoi am adăugat roşiile şi le-am mai lăsat pe foc 10 minute. După asta, am redus focul la mic, am pus un capac pe oală şi le-am lăsat să fiarbă încet o oră, timp în care am mai mestecat din când în când.
(după o oră…) Am turnat 2 L de apă, am lăsat să dea în clocot încă 10 minute. În timpul ăsta am pus ouăle şi parmezanul într-un bol, le-am bătut bine şi apoi le-am adăugat în oală, mestecând continuu. Am mai pus sare şi piper, apoi am stins focul.
Înainte să servesc supa, am frecat pâinea prajită cu usturoi, am pus-o în farfurie (deci o felie per porţie), apoi am pus supa cu polonicul.
Delicios!
Merită încercată reţeta asta toscană. Poftă bună!
Eu am găsit-o în cartea Supe şi creme, 365 de reţete pentru fiecare zi din an, scrisă de Kate McMillan.