Vreau să îmi plătesc datoriile

Pe 17 noiembrie este Ziua fără datorii. Din fericire am doar datorii morale. Sigur, ideal ar fi fost să nu am niciuna, dar nu cred că există adult așa meșter mare. Așadar, dă-mi voie să încep lista:

  1. Datoria față de fiul meu: să îl iubesc necondiționat, indiferent ce ar face.
  2. Datoria față de soțul meu: știi tu, ce spune preotul la biserică, în ziua nunții. Bla bla bla…
  3. Am o datorie pe care o duc greuț, față de două bune prietene, lângă care nu am fost alături atunci când aveau nevoie, de când am rămas gravidă. Și am început să îmi plătesc din datorie prin a-mi cere scuze.
  4. Am o datorie pe care o duc foarte greu față de un amic. I-am cam pus nervii la încercare în ultimul timp. Știi atunci când oboseala (psihică, fizică, … emoțională) atinge cote maxime și ai tendința să te aperi, să te odihnești, să ai parte de mai puțin stres, să renunți la proiectele unde te bați cu morile de vânt? Îți spun sincer că nu știu nici cum s-o achit, nici dacă merită deranjul. Pe ideea, cine vrea să fie prin preajmă e, cine nu, pa. Dar na, nu sunt robot, sunt și eu om. Și poate o să-mi cer scuze. Puțin probabil.
  5. Am o datorie față de fratele meu. Să îi fiu o soră bună. Am început să cred că nu prea știu ce înseamnă asta.
  6. Am o datorie față de doi colegi dragi, un tiz cu o fetiță șmecheră nevoie mare și față de boss. Doamne, câtă răbdare au avut oamenii ăștia doi cu mine, când am cedat psihic. Și câtă discreție. Le-am mulțumit, dar nu cred că este de ajuns.
  7. Am o datorie față de părinți. Greu de plătit, poate niciodată. Nici nu prea mă lasă s-o plătesc. Idem cu bunicii.
  8. Am o datorie față de toți care mi-au fost alături în ultimul timp și care m-au făcut să zâmbesc, să mă simt în siguranță, să nu mă simt singură, să râd în hohote, cum îmi e dor s-o fac.
  9. Am o datorie față de mine. Să nu îmi mai pierd niciodată respectul de sine. Și să nu mă mai îngraș 😀
  10. Am o datorie față de vecinica. Ființă tare dragă. Nu mă văd cu ea așa des cum mi-aș dori. Ba probleme de sănătate, ba treburi casnice, ba alte obligații.

Și lista continuă.

Visez la o viață #faradatorii. Primul pas este greu de făcut. Restul vine de la sine. Cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge