supa branza

Supă cu brânză Cheddar şi cidru cu haşme prăjite

Am găsit o reţetă de m-am lins pe degete, ştii cum se spune. O să îţi placă reţeta asta doar dacă obişnuieşti să mai bei câte un păhărel. Am găsit reţeta în cartea Supe şi creme, 365 de reţete pentru fiecare zi din an, scrisă de Kate McMillan.

Ingrediente pentru supa cremă cu brânză Cheddar (6-8 porţii)

2 cepe galbene, tocate
60g unt nesărat
1 tulpină de ţelină, tocată
2 linguri de făină
2 căţei de usturoi, tocaţi
1 cartof de alb curăţat şi tăiat cubuleţe
625ml bază supă de pui (eu am făcut mai multă supă pentru Luca şi am luat de acolo :D)
250ml smântână lichidă
625ml cidru de mere
2 frunze de dafin
2 linguri de lichior de mere sau calvados
2 crenguţe de cimbru
375g de brânză Cheddar englezească, rasă
haşme prăjite
sare şi piper

Mod de preparare pentru supa cu brânză

Am topit untul într-o oală mare, cu fund dublu. Am adăugat ceapa, cartoful, ţelina, usturoiul şi le-am amestecat. Apoi am dat focul mic, am pus capacul şi le-am sotat până s-au înmuiat legumele, amestecând rar (a durat vreo 12 minute). După asta am presărat făina peste legume şi am amestecat până s-a încorporat. În timp ce amestecam am adăugat treptat supa, smântâna şi cidrul.
Am dat focul mare, am adăugat firele de cimbru, frunzele de dafin şi am dat în clocot. Am redus focul la mic şi am lăsat totul să fiarbă aproximativ 10 minute.
Am oprit aragazul, am scos din supă cimbrul şi frunzele de dafin, pe care le-am aruncat, am lăsat supa la răcit. Apoi am pasat-o în tranşe, în blender. Am pus-o într-o oală curată, am turnat lichiorul, am adăugat treptat câte o mână de brânză, amestecând constant până s-a topit toată brânza. După asta am pus iar oala pe aragaz la foc mediu, am adăugat sare şi piper, am amestecat constant şi am lăsat pe foc 10 minute.
Se serveşte cu haşme prăjite.

Ingrediente haşme prăjite

2 linguri de făină
1/2 linguriţă de sare
1/4 linguriţă de piper
2 haşme tăiate julien
ulei de rapiţă

Cum se prepară haşmele prăjite

Am dat haşmele tăiate prin făina cu sare şi piper, până le-am acoperit. Am încins 125ml de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare. După ce am scuturat haşmele de făină, le-am prăjit vreo 4 minute, până s-au rumenit. Le-am scos pe un prosop de hârtie şi le-am asezonat cu sare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge