reteta gnocchi

Reţetă de biscuiţi – gnocchi cu Luca

Am făcut primii biscuiţi cu Luca, eu ştiam că gnocchi sunt nişte paste, dar na, la noi au ieşit biscuiţi 😀 Am găsit o carte la Lidl, se numeşte Cadouri frumoase preparate în bucătărie. Iniţial planul era să îi fac cadou de Crăciun, în cutiuţe frumoase, dar ce să vezi, în drum spre magazin, am lovit bine de tot Loganul şi pa borcănel sau cutiuţă frumoasă (un vecin de cartier a tăiat banda mea şi eu l-am mângâiat cu vreo 50 la oră; a recunoscut că este vinovat, am învăţat cu ocazia asta să completez şi amiabila, mai trebuie să învăţ să stau la coadă la constatare; ce îmi mai place când învăţ lucruri noi…). Aşa că am oferit gnocchi în castron de metal pe care l-am cerut înapoi la plecare – cum altfel? Treaba este că mi-au plăcut aşa mult biscuiţii ăştia, că am făcut iar reţeta, de data asta ajutată de Luca:

Reţetă gnocchi de casă cu unt arahide, făcuţi la cuptor

Ingrediente pentru vreo 35 gnocchi

1 gălbenuş
125 g făină
50 g zahăr fin
100 g unt moale (dacă tot trebuia încălzit cuptorul, l-am topit într-un castronel până am măsurat celelalte ingrediente)
1 praf de sare
zahăr pudră pentru presărat (am găsit unul cu gust de rom)
2 linguri cu unt de arahide crocant

Cum se prepară reţeta de gnocchi cu unt de arahide (durează vreo 35 de minute)

Am preîncălzit cuptorul la 180 °C, timp în care am frământat ingredientele pentru aluat. Cu mâinile pudrate de făină (aşa se zice acum, ştii tu) am format din aluat mici bile de mărimea unei nuci, pe care le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le-am pus puţin depărtate una de alta, pentru că apoi le-am presat cu o furculiţă şi nu am vrut să se lipească una de alta.
Am pus tava la nivelul din mijloc al cuptorului pentru vreo 10 minute sau până când gnocchi a prins culoarea maronie.
După ce s-au răcit am presărat zahăr pudră.

Nouă ne-a plăcut reţeta. Pofta bună!

PS: dacă te ajută şi un copil, durează dublu până faci gnocchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge