Am mai testat o reţetă faină din cartea Supe şi creme, 365 de reţete pentru fiecare zi din an, scrisă de Kate McMillan. Ia fii antenă:
Ingrediente pentru supă de roşii cu boia afumată şi bacon
1 lingură de unt nesărat
4 felii groase de bacon
1 ceapă galbenă, pe care am tocat-o
2 conserve de roşii tăiate (875g fiecare)
2 căţei de usturoi, pe care i-am tocat
3 linguri de smântână grasă
sare şi piper
1 linguriţă şi un sfert de boia
Mod de preparare supă de roşii
Am prăjit feliile de bacon la foc mediu, într-o cratiţă mare cu fund dublu, timp de vreo 8-10 minute, adică până au devenit crocante. Apoi le-am lăsat la răcit pe un prosop de hârtie, după care le-am mărunţit.
Următorul pas a fost să topesc untul în cratiţă, tot la foc mediu. Am adăugat usturoiul, ceapa, pe care le-am călit vreo 5 minute, până au devenit foarte moi. Am adăugat roşiile şi le-am dat în clocot. Am redus focul la un nivel mai mic şi le-am lăsat să mai fiarbă vreo 20 de minute. Apoi am luat cratiţa de pe foc şi am lăsat totul să se răcească puţin.
Am pasat totul la blender, am adăugat conţinutul în cratiţă, am pus iar pe foc, cu smântână, boia şi jumătate de linguriţă de sare. Am dat în clocot, am oprit focul şi am servit cu bacon sfărâmat şi piper măcinat.
Simplu! Yum!