ciuperci umplute

Reţetă de ciuperci umplute

Dacă tot am stat acasă gripaţi, am avut ocazia să testez mai multe reţete. Printre care asta cu ciuperci umplute, găsită într-una dintre cărţile de reţete ale Jamilei – „Jamila Cuisine. Cele mai iubite reţete”.

Ingrediente

500g carne de pui, tăiată cubuleţe
700g ciuperci cu codiţe cu tot
1 roşie tăiată cubuleţe
2 cepe tăiate mărunt
1 legătură de pătrunjel
300g caşcaval
1 linguriţă de boia
4 linguri de ulei
1 linguriţă de curcuma
Sare
Curry

Cum se prepară ciupercile umplute

Se încinge uleiul într-o tigaie, se căleşte ceapa puţin până se înmoaie, se răsfiră sare ca să nu ardă, apoi se adaugă puiul. După ce se căleşte câteva minute, se adaugă codiţele ciupercilor tăiate mărunt. Se sotează până totul este gătit bine şi se evaporă apa, apoi am adăugat puţin curry, curcuma, un praf de sare şi boia. Am pus şi roşia, amestecând până s-a evaporat lichidul lăsat de ea. Am oprit focul şi am presărat o parte din pătrunjel.

Între timp am curăţat pălăriile ciupercilor, le-am spălat şi le-am pus deoparte, la uscat. Am pornit cuptorul, să se încălzească la 200°C. Am umplut ciupercile, le-am aşezat într-o tavă în care am pus hârtie de copt şi le-am băgat la cuptor vreo 20 de minute sau până când s-au înmuiat ciupercile. Când au fost gata, le-am scos din cuptor, am pus deasupra fiecăreia o feliuţă de caşcaval şi le-am băgat iar la cuptor vreo 3 minute, până s-a topit caşcavalul şi s-au rumenit la suprafaţă.

Am presărat restul de pătrunjel şi taa-daam! Le-am mâncat. În două zile, că doar mie mi-au plăcut 😀 😀 😀 Deşi… Luca a mâncat umplutura de la 2 ciuperci – i-a făcut mare plăcere… să arunce apoi ciupercile pe jos.

PS: Fiind izolată la domiciliu, nu am fost eu la cumpărături. Emil mi-a cumpărat mărar nu pătrunjel, a fost la fel de bun.
PS2: De teamă să nu uit de ele şi să se ardă, am pus timer-ul la cuptor şi caşcavalul fie a fost prea gros tăiat, fie nu le-am lăsat destul, dar nu s-a topit complet. Mi-au plăcut chiar şi-asa, dar na… se ştie că eu mă mulţumesc cu puţin 😀
PS3: Am folosit boia iute. YUM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge