În vremuri cu coronavirus, cum faci cumpărături în siguranţă?

Personal, de o săptămână fac doar comenzi online. O singură dată soţul a mers la magazinul de la parter (care este un Carrefour Express, nu te gândi la altceva), vineri, după apă, pâine şi alte mici chestii. În rest, alimente şi alte lucruri farmaceutice, am comandat online (Farmacia Tei, Carrefour, Bringo, eMag, Librarie.net, Vinăria Obor, etc). Dar nu toată lumea poate face asta. Şi atunci, cum se fac cumpărături în vremuri cu coronavirus, astfel încât să previi pe cât posibil infectarea? Am aflat din campania lui Chinezu (pe vremea mea, aşa se îşi zicea, ok?) #AsteaAşaSeFac. Pe scurt, el zice asa.
Fă-ţi cumpărăturile de la magazinul de lângă casă şi evită transportul în comun. Mă rog, pe cât posibil. Şi dacă mergi la magazin, asigură-te că laşi un metru distanţă între tine şi ceilalţi. Aşteaptă afară dacă este aglomerat. La produsele neambalate, gen fructe, legume, etc, foloseşte mănuşile de plastic.

Am zis-o şi o mai zic: fii calm, eşti un model pentru alţii fără să vrei, nu face stocuri. Magazinele şi autorităţile au zis clar că au destule produse pentru câteva luni de acum încolo. Cumpără ce ai nevoie, cât să îţi ajungă pe minim trei zile, să nu ieşi din casă dacă nu este absolut necesar!

Acolo unde se poate, plăteşte cu cardul. Numerarul te expune la mai mulţi viruşi.
Dacă chiar este nevoie, ieşi în public, altfel stai locului acasă.
Eu mi-am pus la intrarea în casă un recipient cu gel dezinfectant. Cum intri în casă, mergi direct la baie şi spală-te pe mâini. Numără până la 20 înainte să clăteşti mâinile de săpun. Următorul pas este să cureţi telefonul cu spirt.

Păstrează-ţi calmul şi acţionează responsabil. Nu este sfârşitul lumii. Sunt câteva săptămâni în care trebuie să stăm potoliţi pentru binele nostru şi al altora.

Multă sănătate îţi doresc.

One thought to “În vremuri cu coronavirus, cum faci cumpărături în siguranţă?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge