izolare la domiciliu coronavirus

Izolare la domiciliu în vremuri cu COVID-19

Stai departe de oameni. Stai în casă. Mda. A-ham… Uşor de zis. Totuşi, mi-ma dat seama că dacă privesc mai mult lucrurile bune decât cele rele, parcă nu este aşa rău. Şi încep să mă obişnuiesc. Nu m-am mai văzut nici cu ai mei. Luca mă disperă cu Bubu, Badi, Foin, Mădăina. Şi Ciu-i (deci nici pisica nu este exclusă).

Am observat că sunt mai motivată şi mă simt mai încrezătoare când mă şi aranjez puţin: fac freza, puţin ruj, puţin rimel. Luca se trezeşte primul, aşa că fac cu rândul cu Emil: o zi doarme unul mai mult, o zi celălalt. În timpul săptămânii „mult” înseamnă maxim 8, în weekend înseamnă nelimitat dar cu bun simţ că altfel ne frustrăm, deci pe undeva pe la 10-12.

După mult timp, azi mi-am făcut curaj şi am ieşit 15 minute cu Luca pe terasă, în faţa blocului. Am fost noi, mingea abastă si mou (cu v silenţios) cu Micky (ăsta din urmă fiind printat pe minge). Puţin că-i mai frumos. Mă gândesc că noi avem noroc: lucrăm de acasă, facem cumpărături în siguranţă, ba chiar am găsit noi magazine/ mici întreprinzători (cred) de unde să comand online; şi cireaşa de pe tort, sala de fitness la care mergeam face live streaming; stai – să nu uit – şi biserica la fel (nu, nu face biserica fitness, face live streaming):

  • conserve, pâine, fructe, legume, chestii de magazin de bloc dar mai evoluat: AIO Supermaket.
  • verdeţuri, brânză proaspătă: Bucătăria cu arome (caută pe Facebook), Piaţa pe roţi, Fit4You Delivery.
  • chestii farmaceutice: aplicaţia din Google Play – Pilulka.ro, Farmacia Tei.
  • pilates, aerobic: Fresh Club Aerobic şi Fitness (caută pe Facebook).
  • biserică: Biserica Sfântul Silvestru (caută pe Facebook).
  • hypermarket: Carrefour (dacă nu au pe stoc toate produsele plătite online cu cardul, îţi returnează banii aferenţi), Auchan (au mai multe produse decât Carrefour, dar încă nu am primit banii înapoi pentru produsele lipsăş din fericire paguba este mică), Bringo rămâne baza pentru cumpărături livrate în ziua comenzii.
  • orice altceva în afară de legume şi fructe proaspete: emag.
  • Vin: Vinăria Obor.
  • Cărţi şi materiale pentru copii: Librarie.net.
  • Miere: Ancuţa Albinuţa și Fănel Făgurel: miere cu lămâie, miere de orice tip îmi vine în minte, miere cu cătină, căpăceală, miere cu fagure, polen, tinctură cu propolis, etc.

Cu Luca am noroc că primesc materiale de la creşă. Poveşti, fişe de lucru, cântecele, etc. Săptămâna trecută a învăţat despre insecte, săptămâna asta despre păsări călătoare. Am mai făcut nişte biscuiţi… mă ajută seara să fac salata, chestii de-astea. Facem turnuri din piese, poduri, mă rog, ce jucării mai are el. Mai am noroc că Badi şi Foin mai fac video-call pe Whatsapp când am întâlniri în timpul zileiş sau îl mai ţin ocupat seara când mă grăbesc să fac ceva şi nu vreau ajutorul lui Luca. Pe de altă parte, am nişte colegi aşa de faini, că nu se supără dacă mai curăţ un măr, mă plimb prin casă cu laptopul în mijlocul întâlnirii sau se mai aude Luca ţipând pe fundal; şi mai fain este că mă fac să mă simt în largul meu, chiar dacă lucrez 80% din timp din bucătărie, sau când apare şi un copil de-al lor în peisaj. Şi la fel de mişto este când sun vreun colabotor în scurtele ore când Luca doarme şi amândoi vorbim încet :))) (da, Dan, eşti unul dintre oamenii faini la care ma refer). Oamenii ăştia nu mă fac să-mi fie jenă de contiţiile în care lucrez, pricepi.

Se poate spune că facem şi economii, dacă nu mai mergem cu maşina, nu mai mergem la munte, nu mai cumpărăm mâncare din oraş. Excepţie duminica – sunt şi eu om, să mă scutească. Prânzul de duminică este comandat online.

Mă gândeam ieri la oamenii care îmi spuneau să nu mă întorc după doar 6 luni, că o să regret, că o să pierd momente frumoase. Nu doar că nu a fost adevărat, dar na, mă na! Recuperez acum! Deci încă un lucru bun este că petrec mai mult timp cu Luca. Şi fac home schooling, sau cum s-o numi atunci când vrei să înveţi copilul ceva şi el nu cooperează. Mă rog, nu aşa des pe cât aş vrea eu. Dar am încercat noi tactici, încep să mă prind cum merge treaba.

Cam asta-i. Revin cu noi reţete în curând şi cu alte descoperiri pentru perioada asta de izolare la domiciliu, în vremuri cu COVID-19.

Sănătate îţi doresc!

One thought to “Izolare la domiciliu în vremuri cu COVID-19”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge