Ce zici de o clătită uşor de gătit? Am găsit reţeta asta de clătite pufoase (cred că sunt clătitele americane, oricum nu sunt ca alea făcute de bunica) în cartea Reţete SOFIsticate, de Tily Niculae. Şi ţi-o prezint mai jos:
Reţetă clătite cu lapte
Ingrediente clătite
1 praf de sare
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 ou
200 g făină
150 g iaurt
150 ml lapte
ulei
Cum se prepară clătitele americane
Am pus toate ingredientele uscate într-un bol şi le-am amestecat. Apoi am adăugat ingredientele lichide şi le-am amestecat iar până am obţinut o compoziţie omogenă.
Am luat o tigaie, am pus foarte puţin ulei şi am lăsat-o să se încingă pe aragaz. Apoi am pus jumătate de polonic cu aluat. Clătita este gata când s-a rumenit pe ambele părţi.
Pentru Luca le-am decorat cu fructe, lui Emil i-am dat sirop de caramel. Lui Emil i s-a făcut milă de Luca şi i-a dat inclusiv cu caramel, să nu piardă băiatu ‘toată frumuseţea 😀 Ca pedeapsă l-am lăsat pe el să îi consume energia în restul zilei.
Tily menţiona în carte că poţi servi clătitele cu nuci, sirop de arţar, fructe congelate, etc.