Luca iubeşte cerealele. Şi cât timp a mers la creşă, dimineaţă de dimineaţă, mânca cereale. În weekend avea brânză cu legume, de obicei, deşi dacă era după el, ar fi mâncat tot cereale. Am zis să îmi iau revanşa acum cât stăm acasă şi să încerc să fiu cea mai bună mamă din lume. Şi, chiar dacă nu am mai dormit de la 3 AM la 5.30 AM, azi m-am trezit chitită să îi pregătesc reţeta de sandvici-broscuţă.
Ingrediente pentru sandvici broscuţă
Unt de casă (nu am avut, am cumpărat unt normal. Dar fiind foarte adormită, am uitat să-l pun pe pâine)
Pâine integrală
Caşcaval (am luat unul bio feliat)
Şuncă cu peste 70% carne în compoziţie
O boabă de strugure
O măslină
Castravete pentru picioruşe
Cum se prepară sandviciul haios pentru copii
Am tăiat miezul feliilor în formă rotundă. Mai exact le-am rupt cât am putut de rotund, că altceva nu părea să meargă. Am sacrificat 3 felii de pâine şi am aşezat totul după cum urmează: 1 felie de pâine, apoi una de caşcaval, apoi una de pâine, apoi şunca, apoi ultima de pâine. Ochii i-am făcut din jumătăţi de boabe de strugure şi măslină. Limba broscuţei este din şuncă, picioruşele din castravete.
Nici nu am început bine să fac reţeta că s-a trezit Luca. Printre ţipete că el vrea cereale, i-am arătat că îi pregătesc o broscuţă, s-o pape. (i-am arătat cartea cu reţeta, adică Reţete SOFIsticate, de Tily Niculae). A avut răbdare să termin şi când a văzut rezultatul, iar a cerut cereale.
Toată dorinţa mea de a fi cea mai bună mamă s-a risipit imaginându-mi cum calc în picioare sandviciul. Bineînţeles că nu i-am dat cereale, aşa că a trebuit să mănânce sanviciul. Ceea ce a şi făcut, excepţie strugurele, pe care mi l-a dat şi s-a uitat uimit cum îl mănânc. De fapt, a mai cerut extra şuncă şi caşcaval.
Concluzia? De câte ori mă chinui mai mult decât este necesar, nu iese nimic bun. Keep it simple, ăsta e motto-ul meu. Şi când îl respect, lucrurile ies excelent. Şi când te gândeşti că puteam să dorm mai mult sau mă bucur de cafea în linişte…