calamari prajiti

Reţetă: calamari prăjiţi în aluat de bere

Zilele mele de concediu presupun o pauză în mijlocul săptămânii în care încerc reţete noi, fac teme cu Luca (ce primesc de la creşă), poate văd un episod din „Lista neagră” cât doarme el, apoi ieşim pe afară. Îţi spun sincer că mi se par minunate zilele astea. Revenind la reţete, acum îţi prezint o reţetă cu calamari prăjiţi în aluat de bere:

Ingrediente pentru 4-6 porţii

1 kg rondele de calamari
1 cană şi jumătate de făină
1 cană şi jumătate de bere
2 linguriţe amidon de porumb
Un sfert de linguriţă de praf de copt
Jumătate de linguriţă de sare
2 linguri de pătrunjel tocat
2 căţei de usturoi, tocaţi
Făină pentru pudrat
Ulei pentru prăjit

Mod de preparare a calamarilor prăjiţi în aluat de bere

Am amestecat amidonul cu făina, sarea şi praful de copt. Apoi am adăugat berea, pătrunjelul şi usturoiul – am amestecat bine, ca să am un aluat omogen.
Am pus calamarii pe prosoape de hârtie (ştii tu, de bucătărie), i-am pudrat pe toate părţile cu făină, apoi am pus uleiul pe foc.

Înainte de a pune calamarii la prăjit i-am scuturat de făină şi i-am afundat în aluat. Nu i-am pus pe toţi odată, dacă încerci şi tu reţeta, îi prăjeşti pe rând, în funcţie de dimensiunea tigăii, tuciului, sau în ce vei găti tu. Ideea este să nu se lipească unul de altul. I-am prăjit vreo 4 minute şi i-am cules cu spumiera, apoi i-am „trântit” (citeşti asta, da, Adi? :D) într-un recipient (farfurie, castron, ce-o fi) în care am pus un şerveţel de hârtie ca să absoarbă uleiul rămas pe ei.

Calamarii se servesc imediat (deci calzi), cu lămâie şi un sos preferat (ketchup, usturoi, etc.)

Lui Luca nu i-am dat, ca să ştii. Nu mi s-a părut ok pentru stomăcelul lui. Am profitat că dormea, ca să nu fie scandal :))))

Reţeta este luata din cartea „Peşte şi fructe de mare”, Colecţia Gastronomică, Editura House of Guides Publishing Grup

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge