Luca nu este mofturos, sau dacă este, treaba lui că eu altceva nu îi fac de mâncare, dar îmi place să îl răsfăţ din când în când. Merită, ştii ce zic? Aşa că a fost destul de încântat când i-am făcut reţeta asta de broscuţe vesele, găsită în cartea Super bebe Culinaria de Tana Pazara.
Ingrediente pentru reţeta copiilor mofturoşi: broscuţe vesele
câteva felii de mozzarella
2 chifle
2 măsline
2 felii de ardei gras
1 linguriţă de unt
2 linguri brânză de vaci
1 lingură pastă de tomate
jumătate de ceapă
1 linguriţă de chimen
sare
Mod de preparare broscuţe vesele
Am pornit cuptorul ca să se încălzească.
Am amestecat brânza de vaci cu linguriţa de unt, ceapa tocată mărunt, sarea şi chimenul. Apoi am tăiat pe orizontală chiflele, dar nu de tot, ca să nu îi cadă conţinutul când mănâncă. Le-am scos miezul cu grijă, ca să nu le rup şi le-am umplut cu amestecul de brânză. Deasupra brânzei, în zona tăieturii, am pus mai întâi o felie de mozzarella, apoi o felie de ardei. Am „închis” chifla cu grijă să nu iasă brânza pe afară, dar să se vadă mozzarella şi ardeiul. După ce am uns chifla cu pasta de tomate, am pus deasupra două rondele de mozzarella şi peste ele câte o jumătate de măslină (ăştia sunt ochii).
Am lăsat broscuţa la cuptor pentru 10 minute şi apoi i-am dat-o s-o pape cu frunze de salată.
Yum!