plimbare cu bicicleta langa bucuresti

Locuri pentru o plimbare cu bicicleta

Noi încă evităm aglomeraţiile. Lui Luca îi place să se plimbe cu bicicleta, aşa că am făcut o listă care poate o să te inspire şi pe tine.

Escapade de o zi lângă Bucureşti (aprox. o oră distanţă)

Mă rog, depinde cu ce viteză mergi. Le listez în ordine alfabetică în funcţie de locaţie, după modelul altui articol pe aceeaşi temă.

Cocorăștii Mislii

Mai încolo de Păuleşti (vezi mai jos în articol) este o comună, Cocorăștii Mislii. Pune pe maps Stejarul de la Goruna. Am rămas uimită când am ajuns aici: drum asfaltat, băncuţe pe margine, coşuri unde să arunci gunoiul, traseu marcat, linişte, lipsa aglomeraţiei. Este şi o gârlă acolo, dacă vrei să arunci cu pietre în apă.

Delta Argeșului

Spre Mihăilești – Poșta. Te poți plimba cu bicicleta, te bucuri de peisaj. Atenție, este ambrozie și se pregătește să înflorească. Noi o să revenim în zonă când trece pericolul alergiilor.

Dragomireşti

Pădurea Ileana, la vreo 30 de minute de Bucureşti.

Păuleşti

Am descoperit recent pădurea de la Păuleşti. Este şi un parc de aventură, momentan închis. E o poiană mare la margine unde sunt nişte ponei (ai parcului presupun), foarte prietenoşi, vin la tine să îi mângâi. Sunt o grămadă de cărări pe unde să te plimbi, nu sunt la fel de evidente ca la Snagov (vezi mai jos), dar am rămas uimită că erau mai multe familii (răsfirate, ca să zic aşa) care se plimbau cu bicicletele. Nu erau grătare când am fost noi şi nici aglomeraţie.

Ca să ajungem acolo noi am mers pe A3, am pus pe maps Restaurant Pădurea verde. Înainte de molima asta COVID, am fost şi la restaurant, mi s-a părut ok.

Snagov

Pădurea Snagov este grozavă pentru plimbări cu bicicleta. Vei găsi drumuri forestiere, la un moment dat, în anii trecuţi, au fost curse organizate pentru ciclişti.

Poţi merge pe varianta Bucureşti – Otopeni – Snagov (cauţi pe maps Dolce Vita Snagov) sau pe varianta Bucureşti – A3 – Snagov, imediat după Casa Vlăsia.

Momentan pe aici ne-am învârtit, departe de aglomeraţie. Pe măsură ce descopăr locuri noi, voi actualiza articolul. Dacă ai recomandări, le aştept. Mulţumesc.

One thought to “Locuri pentru o plimbare cu bicicleta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge