De dimineaţă m-am prezentat ca un pui pe jumătate jumulit la Dorian de la El Studio din Unirii. Meritam şi o manichiură (pentru că am avut timp să îmi curăţ cu acetonă unghiile doar de la o mână jumate), dar am zis că 4 ore de stat pentru şuviţe sunt la limita răbdării mele de băieţoi. I-am prezentat încrezătoare prima poză, spunându-i „aşa vreau să ajung la bătrâneţe, începem de acum”:
Adică, serios, cine nu vrea să fie la bătrâneţe o bunicuţă de-asta super de treabă, haioasă, cu aspect cât se poate de natural şi zen, să inventeze un WC care paraşutează bătrânii cu probleme de spate, etc, etc?
Treaba este că o astfel de poză nu l-a ajutat pe Dorian, aşa că am trecut la următorul meu model de bătrâneţe, Diane Keaton.
Şi uite aşa, Dorian, dragul de el, s-a pus pe treabă. Ceea ce mi-a plăcut la nebunie a fost că, între timp, mi-a dat o grămadă de sfaturi. În plus, mi-a arătat că produsele pe care le foloseşte, aşa cum le foloseşte, îmi pot transforma părul din „ceva” neîngrijit, în ceva stilat fără să-l distrugă.
Îngrijirea părului creţ sau ondulat
Părul creţ are nevoie de un şampon şi balsam/mască hidratante. Nu anti-mătreaţă sau mai ştiu eu ce. Cel mai bine masca de păr se pune pe părul umed, tamponat cu prosop – nu frecat cu prosopul, pentru că subţiază firul de păr. Masca se ţine pe păr fix cât zice pe cutie. Dacă o ţin mai mult, nu face miracole, dar nu face nici rău. Adică, dacă pe cutie scrie să las masca pe păr 5 minute şi eu de fapt o ţin 10-20 minute, tot acelaşi efect are. Important este să n-o ţin mai puţin.
Zilnic trebuie să dau pe păr cu ulei hidratant. Câteva picături în palmă, frec bine palmele, aranjez părul. Practic, perii părul cu degetele. Ceea ce mă încântă la maxim, pentru că eu nu m-am mai pieptănat din facultate. Excepţie când întind balsamul sau masca. Am uitat să întreb dacă este ok asta, o voi face data viitoare, dacă mă mai primeşte. Revenind la ulei, un ulei bun este cel care se absoarbe repede. De exemplu, avea el un ulei magic la salon, mi-a pus două picături în palme, le-am frecat şi pac, a fost absorbit în câteva secunde. Măi, să fie. Grozăvie mazimă. O să fac testul şi cu uleiul meu de acasă.
Indiferent de şampon, părul trebuie clătit bine-bine de tot, inclusiv la ceafă. Altfel apar cojiţele, care ignorate duc la alte probleme. Nu intru în detalii, mă sperie treaba asta. Mai ales după vopsit, părul are nevoie de o mască profesională. Deşi vopseaua, decolorantul sau ce-o mai conţine, nu arde, deshidratează părul. Şi masca îl ajută să îşi revină.
Îngrijirea şuviţelor colorate pe păr şaten sau brunet
Orice aş face, culoarea şuviţelor tot se duce, de la o spălare la alta. Dar pot încetini procesul. De exemplu, când mă spăl pe cap, să nu folosesc apă fierbinte, ci apa caldă spre călâie. Detaliul ăsta poate să facă diferenţa. Voi afla. Când consider că s-au decolorat destul, trebuie doar să cumpăr un şampon nuanţator şi pam-pam, sunt din nou colorate. Voi afla.
Astea fiind spuse, după intervenţia colegilor mei, m-am transformat din Cruella de Vil ce devenisem, în Alex ne-blondă :)) Fix cum îmi doream. Au fost atât de meticuloşi când mi-au zis :))) Încă mai râd când îmi aduc aminte. Eram toţi la terasă şi încercau să-mi spună pe ocolite că varianta mea de îmbătrânire naturală dă un aspect neîngrijit, dar cumva să nu mă supere, ştii ce zic?
Dorian a fost mai direct, a zis că un păr aranjat nu face totul, trebuie să pun şi ceva machiaj. Genu’ meu de persoană, spune frate direct, că altfel nu înţeleg. Mă rog, spune fără superioritate, ca să nu mă oftic şi să fac opusul. :)))
Deci am avut o zi pe cinste la salon, a meritat fiecare minut, îmi place cum am ieşit. Ne vedem când ne-om vedea, ca să vezi şuviţa mea. 🙂