Îţi prezint încă o reţetă din cartea Reţete SOFIsticate, de Tily Niculae: Turnuleţ din fasole galbenă şi ciupercuţe. Este potrivită pentru copiii de minim 2 ani (părerea mea).
Ingrediente
- 2-3 căţei de usturoi
- 500g fasole galbenă (am avut la borcan)
- 250g ceva combinaţie făcută în casă din suc de roşii, morcovi şi ardei (cum nu am eu faţă de aşa ceva, am pus ce aveam prin cămară, deci ingredientele astea luate separat şi am tăiat legumele bucăţele)
- Ceapă
- Sare
- Ulei
- 1 mână de ciupercuţe Shimeji
- Mărar pentru asezonare
Cum se prepară turnuleţul din fasole şi ciupercuţe
Am pus uleiul în tigaie, la foc mic.
Am adăugat ceapa şi am lăsat-o până a devenit sticloasă.
Între timp am scos fasolea din borcan şi am clătit-o puţin folosind o strecurătoare.
Cât a stat la scurs, am adăugat în tigaie combinaţia de suc de roşii, ardei şi morcovi. Am pus peste şi fasolea, am turnat apă cât să le acopere şi am sărat puţin.
10 minute mai târziu am adăugat ciupercuţele Shimeji întregi.
Am mai lăsat la fiert încă vreo 10 minute, am luat de pe foc şi am presărat mărar tăiat.
Poftă bună!