banane pere reteta bebelusi

Reţetă cu fructe pentru bebeluşi

Am câteva mămici cu copii mici-mici-mici, dar dacă nu te numeri printre ele, poţi să sari direct la (dez)avantajele fructelor (în ideea în care încă mai ai dinţi în gură şi poţi să mănânci fructele nepasate). Deci îţi prezint o cremă de banane şi pere – deşi este iarnă, se mai găsesc în magazine pere româneşti, taman bine că sunt coapte.

Ingrediente

O jumătate de pară

O jumătate de banană

Opţional, o linguriţă cu apă

Preparare cremă de fructe pentru bebeluşi

Se curăţă para de coajă şi se fierbe la abur timp de vreo 10 minute. După ce s-a fiert şi s-a răcit, se pasează împreună cu babana. Dacă este nevoie, se adaugă linguriţa cu apă.

În funcţie de vârsta copilului, se pot adăuga biscuiţi sau cremă de orez. Reţeta este din cartea Yummy, scrisă de Laura Adamache.

De ce să nu mănânci banane zilnic

Bananele sunt bune dacă sunt consumate cu moderaţie, de aceea ar trebui să acorzi atenţie la următoarele efecte prezentate în diverse studii. Pot produce gaze şi balonare. Consumate în exces, pot duce şi la constipaţie.

La ce ajută perele

Un alt studiu, de data asta despre pere, scoate în evidenţă mai multe beneficii: sunt o sursă excelentă de fibre dietetice şi vitamina D; previn constipaţia şi îmbunătăţesc sănătatea intestinelor; reduc riscul de diabet 2 şi atac cerebral.

În concluzie, nu îi da copilului două banane pe zi, doar pentru că îi plac la nebunie şi nu exagera cu fructele, doar pentru că ai citit că sunt bune, consumă totul cu moderaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge