Ştiu că mulţi caută reţete de mucenici, dar eu fac supă de opturi aşa că nu are rost să povestesc despre asta. În schimb am găsit o reţetă interesantă cu caracatiţe în cartea „Peşte şi fructe de mare”, Colecţia Gastronomică, Editura House of Guides Publishing Grup. Eu am luat o pungă cu baby caracatiţe congelate. Ingredientele de mai jos sunt pentru 4 porţii. Aşadar îţi prezint reţeta pentru caracatiţe picante cu roşii şi busuioc.
Ingrediente pentru reţeta cu baby caracatiţă cu sos
- ulei de măsline: 2-3 linguri
- usturoi: 3 căţei tocaţi mărunt
- ardei iuţi mici: 2 ardei roşii, fără sâmburi, tocaţi
- baby caracatiţe: 400g
- vin alt sec: 3-4 linguri
- roşii: 2, decojite şi tăiate cubuleţe
- ketchup: 4 linguri
- busuioc: 10 frunze, rupte bucăţi
- pâine: 4 felii de pâine ţărănească
Mod de preparare a caracatiţei la tigaie
Curăţă caracatiţele şi taie-le bucăţele. Încinge 2 linguri de ulei la foc mediu, într-o tigaie wok. Prăjeşte usturoiul şi ardeii timp de vreo două minute, ai grijă să nu se rumenească.
Adaugă caracatiţele şi lasă-le la prăjt câteva minute, până se albesc. Toarnă 3 linguri de vin şi amestecă frecvent, lasă-le să clocotească puţin, să se evapore alcoolul. Toarnă roşiile şi ketchupul, apoi mai lasă totul să clocotească 3-4 minute. Condimentează cu piper, sare, adaugă busuiocul şi mai lasă la fiert 2 minute.
După ce pui în farfurii, picură puţin ulei, stropeşte cu puţin vin şi serveşte imediat cu pâine prăjită.
Poftă bună!