reteta caracatita

Reţetă cu caracatiţe baby, la tigaie

Ştiu că mulţi caută reţete de mucenici, dar eu fac supă de opturi aşa că nu are rost să povestesc despre asta. În schimb am găsit o reţetă interesantă cu caracatiţe în cartea „Peşte şi fructe de mare”, Colecţia Gastronomică, Editura House of Guides Publishing Grup. Eu am luat o pungă cu baby caracatiţe congelate. Ingredientele de mai jos sunt pentru 4 porţii. Aşadar îţi prezint reţeta pentru caracatiţe picante cu roşii şi busuioc.

Ingrediente pentru reţeta cu baby caracatiţă cu sos

  • ulei de măsline: 2-3 linguri
  • usturoi: 3 căţei tocaţi mărunt
  • ardei iuţi mici: 2 ardei roşii, fără sâmburi, tocaţi
  • baby caracatiţe: 400g
  • vin alt sec: 3-4 linguri
  • roşii: 2, decojite şi tăiate cubuleţe
  • ketchup: 4 linguri
  • busuioc: 10 frunze, rupte bucăţi
  • pâine: 4 felii de pâine ţărănească

Mod de preparare a caracatiţei la tigaie

Curăţă caracatiţele şi taie-le bucăţele. Încinge 2 linguri de ulei la foc mediu, într-o tigaie wok. Prăjeşte usturoiul şi ardeii timp de vreo două minute, ai grijă să nu se rumenească.
Adaugă caracatiţele şi lasă-le la prăjt câteva minute, până se albesc. Toarnă 3 linguri de vin şi amestecă frecvent, lasă-le să clocotească puţin, să se evapore alcoolul. Toarnă roşiile şi ketchupul, apoi mai lasă totul să clocotească 3-4 minute. Condimentează cu piper, sare, adaugă busuiocul şi mai lasă la fiert 2 minute.
După ce pui în farfurii, picură puţin ulei, stropeşte cu puţin vin şi serveşte imediat cu pâine prăjită.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge