flori de sapun

La poveşti cu Eliza despre cadouri, flori, fete şi băieţi

Ştii că sunt ceea ce spun unii „a people person”, deci noroc cu online-ul, altfel pandemia mă punea de tot la pământ. Şi îmi place să am în jurul meu persoane faine, cu simţul umorului şi creativitate. Îmi place şi să fac cadouri ieşite din comun, aşa că sunt mereu în căutare de idei noi. Tiza mea Alexandra, cu care am făcut liceul împreună, mi-a atras atenţia asupra Elizei. Ea face nişte cadouri cu totul şi cu totul speciale. O las pe ea să se prezinte:

Bună, sunt Eliza şi fac aranjamente din flori de săpun. Este un hobby ce-l împărtăşesc cu familia mea, şi chiar dacă nu vor, am reuşit eu să-i implic cumva :D. Ajutor am primit inclusiv de la cele două pisici / stăpâni ai casei, mai ales pe partea de promovare (deh, vedetele tot vedete sunt). Pot spune că eu sunt CEO-ua :))), am consiliu executiv/administrativ, agenţi de vânzări, contabil, PR şi paznici online (cu juma’ de normă eu în fiecare).

Da, aşa este la început de drum: faci câte puţin din toate. Dar satisfacţia este maximă. Eliza şi echipa ei (găseşti detalii în grupul de Facebook Flori, fete şi băieţi, clic aici) au fost mega ocupate luna asta, dar într-un moment de respiro a acceptat să îmi povestească despre hobby-ul ei:

Povestea „Flori, fete şi băieţi” a apărut din dorinţa de a face un cadou deosebit pentru o aniversare deosebită, o vârstă frumoasă, pentru o mamă frumoasă (Merry Maria), căreia habar nu aveam ce cadou să-i oferim… şi nu ai idee ce greu este să găseşti ceva demn de o leoaică.

Internetul este mare şi… caută, caută, caută. Finally, le-am văzut şi ne-am îndrăgostit de ele… de florile de săpun. Parfumate, viu-colorate, rezistente multe luni de zile şi mai ales extrem de maleabile, imaginaţia fiind singura limită.

Ne-am pus pe treabă şi iată ce a iesit:

cadou special aranjament floral

WOW! Este greu de descris, este superbă, este … unicată! Fix pentru o leoaică. S-a lăsat cu aplauze şi lacrimi de fericire/uimire.

Tehnic vorbind, sunt 51 de flori, trandafiri multicolori, flori de măr albe şi muuuuuultă verdeaţă. Au trecut 6 luni de atunci, culorile sunt la fel de vii, doar mirosul s-a mai estompat puţin. De aceea m-am hotărât să îl ambalăm şi să continuăm la fel şi cu aranjamentele pentru voi keep #the #freshness.

Asta a fost doar prima parte a telenovelei fiindcă în timp ce lucram la aranjament, sora mea şi-a exprimat dorinţa de a lucra şi pe viitor astfel de minunăţii. Eu am băgat la tărtăcuţă ideea şi m-am hotărât să îi fac cadou (vreo lună jumătate mai târziu) Bussines Starter Kit – adică vreo 200 de trandafiri, vreo 10 cutiuţe, verdeaţă şi altele necesare (ţinem reţeta secretă).

Timpul a trecut nemilos şi concediul ei de maternitate s-a terminat aşa că am decis s-o ajut, iar împreună cu mama şi mătuşa (Girls flower power) am pregătit câteva cutii de Crăciun(12), promovate printre câţiva apropiaţi şi colegi. Le-am distribuit, cadourile au fost ceva deosebit, am primit feedback foarte bun.

Fiindcă tot mai aveam destui trandafiri, m-am gândit că lunile februarie şi martie ar fi ideale să mai dăm o încercare, dar de această dată să le promovăm online, fiind mai rapid, mai accesibil multor oameni şi mai safe. Se pare că am avut dreptate. Colecţia s-a numit sugestiv #Primăvară, s-a vândut din prima săptămână, aşa că am ajuns la #Primăvară1, 2, 3 (vândute integral) şi #Last Minute, vândut în proporţie de 70%.

Pe lângă cutiile menţionate, am avut şi câteva cereri de cutii mai complexe, personalizate, speciale pentru evenimentele clienţilor. Au fost minunate, nu ne săturam să le admirăm.

O poveste grozavă, care arată că hobby-ul poate atinge un nou nivel, care să aducă satisfacţie şi pe plan financiar. Felicitări. Ne-am lămurit că un asemenea cadou îşi păstrează culoarea şi parfumul vreo 6 luni. Totuşi, în caz că nu ai înţeles prea bine de ce sunt speciale aranjamentele florale făcute de Eliza şi echipa ei, îţi explică ea în continuare:

Pasiunea… Brainstorming-ul…. Speciale sunt toate aranjamentele noastre, fiindcă la „conceperea” lor nu lucrează o singură persoană, ci vreo 6, ocazional chiar 7… 4 fete şi 2-3 băieţi, ah, nu i-am numărat şi pe Pisu Leoo şi Pisi Fata. De aici şi numele grupului de Facebook, #Flori, fete şi băieţi. Cumva, lucrul acesta ne aduce câteva momente împreună (probabil cea mai frumoasă parte a acestui hobby – consiliul administrativ), întoarcem provocarea pe toate părţile/petalele, ne consultăm şi cu clientul, iar apoi 1-2 persoane execută lucrarea până la produsul final. Deci da, speciale sunt fiindcă fiecare îşi lasă puţin din suflet în acel aranjament. Preţurile variază între 20 – 350 lei, includ aranjamentul, ambalajul şi livrarea.

Ce urmează în continuare, că vine Paştele, ce cadouri facem?

Intenţionez să pregătesc o nouă colecţie Easter, cu aranjamente mici, dar şi mari, vreau să fiu aproape de cât mai mulţi clienţi, pentru toate buzunarele. Momentan sunt în etapa aprovizionării, so stay tunned să prindeţi iepuraşii cu floricele cât sunt… fierbinţi.

Secretul unei afaceri de succes este să ştii cât de mult să te extinzi şi să te adaptezi cerinţelor pieţei. Aşa a făcut şi Eliza împreună cu echipa ei, livrând în siguranţă cadouri minunate:

Livrarea este personală, axându-ne pe cunoscuţi, rude, colegi, vecini, sau mai bine zis… bucureşteni. Fiind preţuri accesibile, mi se pare mai greu să dai încă o dată aceeaşi bani şi pe curier. N-am îndrăznit să încercăm mai departe de oraş, fiindcă sunt mulţi florari. Dar never say never, rămân deschisă totuşi în funcţie de cereri.

Acum ştiu la cine mai pot apela pentru un cadou perfect. Eliza şi echipa ei înfloritoare se pregătesc pentru noi comenzi şi sper că nu stric surpriza când spun că de Paşte voi face inclusiv astfel de cadouri.

One thought to “La poveşti cu Eliza despre cadouri, flori, fete şi băieţi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge