Am facut vaccinul COVID-19 AstraZeneca

M-am vaccinat cu AstraZeneca ieri la ora 3 PM, în Olteni, Teleorman. Special am aşteptat 24h ca să scriu despre asta, voiam să îţi prezint toate simptomele, dacă ar fi apărut mai multe. Nu m-a deranjat deloc să merg până acolo. Dacă există turism dentar, de ce nu ar exista şi „turism vaccinal”? În drum spre Olteni, judeţul Teleorman, ne-am oprit la barajul Mihăileşti, apoi în Alexandria unde am vizitat muzeul lor şi am mâncat cei mai gustoşi ficăţei de anul ăsta. 😀

La ce să te aştepţi la vaccinare

Când am ajuns la punctul de vaccinare, am intrat direct. Nu era coadă, cu totul a durat 20 minute. Am ajuns, am intrat, mi-a pus întrebările de bază despre medicamente şi sănătate, mi-a luat tensiunea şi apoi mi-a făcut vaccinul AstraZeneca. A avut mâini de aur doamna respectivă, nu m-a durut. Am mai stat 15 minute într-o altă încăpere, pe canapea, unde doamna doctor mi-a mai povestit de una, de alta, inclusiv la ce simptome să mă aştept acum şi la rapel. Deci un mare punct forte al punctelor de vaccinare din afara marilor oraşe este că nu stai la coadă, în aglomeraţie, doctoriţa a avut răbdare să îmi povestească multe lucruri, inclusiv să iau paracetamol dacă am frisoane, să mă aştept la febră, la dureri musculare, să nu beau alcool 24h (tz! fie!).

Simptome post vaccin COVID-19

La vreo oră am început să simt o uşoară durere la mâna. Seara, la vreo 7h, am avut temperatură 37.7, fără frisoane, fără greaţă, fără altceva. Am luat un paracetamol, am dormit bine, a doua zi am fost în regulă, am putut să mă concentrez la muncă (ce altceva aş putea spune, şefa îmi citeşte blogul 😀 Glumeam, chiar am fost ok). Da, m-a durut mâna unde am fost vaccinată, ca şi cum aş fi fost lovită recent, dar totul a fost gestionabil. Ba chiar am făcut şi jumătate de oră Pilates pe seară (fără greutăţi, nu am exagerat, am controlat mişcările).

Probabil mi-a fost şi somn, dar a dispărut subit când ne-a tras poliţia pe dreapta că nu aveam farurile aprinse. (în mijlocul zilei, dar na… drum european) 😀

Ce am făcut înainte de vaccinul COVID-19 AstraZeneca

Sunt tot felul de informaţii pe net, doctori cu păreri diferite, persoane din jurul meu cu alte abordări, dar nu poţi decât să iei o firimitură de informaţii dintr-o parte, alta din cealaltă parte, să le pui cap la cap, să spui o rugăciune şi să te bazezi pe noroc. Da, ştiu despre riscuri, astea sunt la orice medicament; când ai citit ultima dată prospectul pentru ce iei tu de durere sau pentru fâsul de nas când este înfundat? Da, ştiu despre persoanele care nu s-au simţit bine, cazurile mediatizate, dar nu ştiu ce istoric medical aveau, dacă sufereau de alte boli, dacă avuseseră recent COVID şi nu ştia nimeni, dacă erau alergici la vreun medicament, iar la centrul de vaccinare te întreabă toate astea.

Soţul s-a vaccinat în weekend la Balş, o farmacistă îi spusese mai demult să nu ia vitamine înainte de vaccinare şi după, câteva zile. Zis şi făcut. Eu m-am consultat şi cu doctorul de familie şi un doctor ORL în care am încredere. Apoi m-am prezentat la vaccin.

Şi mă bucur că am făcut-o. Sunt în siguranţă? Nu, încă pot lua COVID, nu are rost să mă simt singură. Dar voi face o formă mai uşoară. Dacă fac COVID, voi merge la rapel peste 3 luni. Alte surse spun că, vaccinată fiind, nu voi mai transmite virusul, iar asta mă linişteşte puţin, pentru că îmi este dor de rude, de prieteni şi nu vreau să îi am pe conştiinţă când ne întâlnim. Vreau să merg la sală, vreau să merg la birou, vreau ce aveam înainte, fără să îmi fie teamă că mă îmbolnăvesc.

Sunt atâtea alte cazuri în care mi-am asumat riscuri, de ce nu aş face-o pentru un vaccin mult aşteptat (de mine)? S-au vaccinat mii de oameni şi au fost ok. Este uşor să mă sperii de excepţii, să găsesc scuze când îmi este teamă de ceva. La început mi-a fost teamă de vaccinul COVID-19, dar am cerut păreri avizate şi mă bucur că l-am făcut.

Dacă îţi este teamă de vaccin, interesează-te. Citeşte din mai multe surse, întreabă-i pe cei din jurul tău de încredere, cere părerea unor doctori în care ai încredere. La vârsta ta, sigur ai trecut prin răceli şi ai fost la diverşi specialişti, trebuie să te poţi baza pe cel puţin un doctor. Ideal ar fi să ceri părerea a doi doctori pe care îi cunoşti şi în care ai încredere. Cred că, de fapt, teama vine din dezinformare, frica de necunoscut. Ce fac dacă…? Află! Întreabă-ţi doctorul pentru că îţi ştie istoricul medical.

Atât. Succes şi sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge