De când a venit toamna şi ziua este mai scurtă, gătesc mai mult. Şi Luca este încântat. De fapt, când stă acasă, îşi pune scaunul turn lângă blatul de bucătărie, dă drumul la radio şi mă cheamă la treabă. Ieri am testat următoarea reţetă: sandvici cald cu rozmarin şi ciuperci. Am cumpărat mai demult brânzeturi Campina şi am primit o broşurică plină cu reţete interesante. Acum îţi prezint una dintre ele:
Sandviş cu 2 tipuri de brânză, rozmarin şi ciuperci
Ingrediente
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 7 linguri cu unt la temperatura camerei (eu încerc să slăbesc, am folosit mai puţin unt şi tot a ieşit delicios; sigur că la bomba asta calorică este o glumă să numeri câteva calorii de la unt, dar chiar şi-aşa am folosit mai puţin unt)
- 1 ceapă
- 1 linguriţă cu zahăr
- sare
- piper
- 1 legătură cimbru verde, mărunţit (nu ştiu dacă o legătură de cimbru este cât o legătură de pătrunjel, eu am pus o mână de cimbru proaspăt, am tăiat din ghiveci; îmi plac condimentele, dar nu atât de mult cât să le mănânc la mănunchi)
- 1 legătură rozmarin verde, mărunţit
- 1 linguriţă cu apă
- 170g ciuperci
- 8 felii de pâine integrală
- 4 felii de brânză Campina Gouda
- 4 felii de brânză Campina Edam
- 4 ouă
Mod de preparare
Am pregătit ceapa caramelizată: am pus într-o tigaie o linguriţă cu unt şi uleiul de măsline. Am adăugat ceapa mărunţită şi zahărul. Am gătit fără să amestec 2 minute, apoi am adăugat sare şi piper, amestecând. Am lăsat pe foc încă 5 minute, amestecând din când în când, până ceapa a devenit arămie. Am adăugat linguriţa cu apă şi am amestecat timp de 1 minut.
Am golit tigaia într-un bol, apoi am încins o nouă linguriţă de unt şi am adăugat ciupercile, sare şi piper. Am dat la foc mare timp de 3-5 minute. Am adăugat cimbrul şi rozmarinul. Am amestecat ocazional timp de încă 2 minute.
Am uns feliile de pâine cu unt şi le-am băgat într-un aparat de sandviciuri (puteau fi prăjite şi într-o tigaie grill, conform reţetei din broşurică). După ce s-au răcit, am făcut sandviciurile:
Pe o felie de pâine am pus o felie de brânză gouda, peste ea am pus ceapă şi ciuperci cu mirodenii, apoi o felie de brânză edam. Le-am acoperit cu o felie de pâine. Am repetat procesul cu celelalte 3 sandviciurile. Le-am băgat iar, pe rând, la aparatul de sandviciuri (sau puteau fi prăjite 2 minute în tigaia grill). Deasupra sandviciurilor am pus câte un ou ochi şi am servit sandviciurile calde.
Mi s-a părut delicioasă reţeta. Sănătate curată… NOT! 😀 Dar o dată la nu ştiu cât timp, merită şi o excepţie cu o bombă de-asta calorică.