Nu cunosc aniversare fără tort. Nici Revelion fără tort. Dacă nu cumva eşti chinez şi îţi sărbătoreşti ziua cu un bol plin cu tăieţei (acei noodles), ei bine, aproape orice naţie cumpără tort de cel puţin două ori pe an. Indiferent ce fel de dietă ţin, nu contează, de ziua mea, mănânc TORT. Aşa am dat de Anda de la Happy Cookies şi am povestit puţin cu ea despre torturi.
Atunci când mi-a fost recomandată şi i-am văzut torturile pe Facebook, am leşinat de poftă. Şi eu nu „leşin” uşor. Având un copil de 4 ani, a fost important pentru mine să aflu ce fel de ingrediente foloseşte pentru torturi. Şi Anda mi-a povestit:
Produsele mele sunt speciale pentru că sunt făcute în casă şi încerc să iau ingrediente de cea mai bună calitate şi proaspete (de exemplu, folosesc ouă de ţară).
Adevărul este că atunci când pui mâna pe ceva bun, cu greu îi mai dai drumul. Îmi aduc aminte, foarte amuzată, de ziua lui Luca: a trebuit să anulez mini-petrecerea pentru că a răcit. Tocmai bine pentru că nu a vrut să împartă tortul cu nimeni. A suflat în lumânări şi a vrut să mănânce cu linguriţa direct din ditamai tortul delicios, nu m-a lăsat să îl tai felii. Cu chiu, cu vai, l-am convins să mă lase să tai o bucată pentru Vecinica. Dacă aş fi fost în locul lui, nici eu nu aş fi vrut să-l împart cu nimeni. Din fericire a ştiut când să se oprească şi când nu a fost pe fază, ne-am permis şi noi o feliuţă din tortul lui.
De ce să ţii cont când dai comandă de tort
Nu este de ajuns să ceri un tort amandină, tort de ciocolată, etc. Este ca şi cum te-ai duce la o cafenea şi ai spune: „vreau şi eu o cafea”. Este o comandă capcană: dacă îţi aduce espresso scurt, este prea mic şi prea puternic. Dacă îţi aduce espresso lung, nu înţelegi unde este laptele. Aşa şi cu tortul, nu este de ajuns să spui: „o să iau un tort”. Anda explică:
Oamenii trebuie să ţină cont de ceea ce le place, ce gust ar vrea sa regăsească atunci când mănâncă prăjitura sau tortul, este important să ştii ce gust te face fericit şi să vrei să mai mănânci si a doua oară. Trebuie să ţii cont şi de evenimentul pentru care comanzi şi să ne sfătuim în privinţa aspectului şi al gustului. De asemenea, trebuie specificat din ce să fie făcut tortul (amandină, ciocolată, morcov, biscuiţi, mere, bezea, diplomat, de post, etc) şi cum să arate. Cei care ştiu exact ce vor pot să îmi arate o poză după care să mă ghidez.
Este la fel de important să nu îţi doreşti tortul… ieri. Dacă nu ai preferinţe şi te trezeşti că vrei un tort acum, te duci frumos la hypermarket sau la cofetărie şi iei ce-a mai rămas din vitrină. Pe de altă parte, dacă vrei un tort proaspăt, personalizat în funcţie de numărul de invitaţi şi de gusturile tale, te organizezi cu câteva zile înainte de marele eveniment. Mai exact, povesteşte Anda:
În general se dă comanda de tort cu 3-4 zile înainte. Astfel mă asigur că am toate ingredientele pentru fiecare comandă în parte şi, fără să fiu presată de timp, acord atenţie la detalii pentru a asigura o experienţă… gustativă de neuitat.
Când faci un lucru cu pasiune, nu are cum să nu iasă bine. Mereu am apreciat oamenii ca Anda, care cred în super-puterile lor şi nu renunţă la pasiuni. De fapt, de unde până unde Happy Cookies? Foarte pe scurt, pentru că are comenzi de onorat, povestea Andei este următoarea:
Am început acasă, acum şase ani. Tatăl meu este iubitor de dulciuri şi am vrut să-i fac un tort surpriză, iar în urma acestei surprize am descoperit că asta este pasiunea mea, pe care am început să o dezvolt.
Este bine de ştiut că Happy Cookies livrează doar în Bucureşti, iar cine se grăbeşte poate lua comanda personal.