Vlad mi-a povestit o reţetă simplă, care te costă vreo 40 lei să faci, în funcţie de marca ingredientelor şi cantitatea lor: pui cu sos de brânză:
Ingrediente pentru 4-5 porţii de pui cu sos de brânză
Ceapă verde: 2 legături
Usturoi: 3 căţei
Muşchiuleţ de pui: o caserolă
Cuburi brânză de vacă, sfărâmate cu furculiţa: 2 cutii
Ardei gras: 2 bucăţi
Cremă de brânza
Sos de roşii, după preferinţe
O cană de apă
Condimente, după preferinţe, Vlad a folosit oregano, ulei de masline spray cu busuioc.
Mod de preparare a reţetei
Se ia tigaia preferată (trebuie să fie destul de încăpătoare, Vlad foloseşte un wok) şi se pune la încălzit. Între timp se toacă ceapa. După ce tigaia este încălzită, se dă cu uleiul de masline spray, se pune ceapa. Se toacă marunt 3 căţei de usturoi şi se adaugă peste ceapă. În timp ce se călesc, se taie muşchiuleţul de pui în cubuleţe şi se pune peste ceapă şi usturoi împreună cu condimetele dorite. Se iau ardeii şi se taie după preferinţe (cubuleţe, etc), se pun şi ei în tiagie.
Se lasă câteva minute şi se adaugă o cană de apă, se lasă 2-3 minute, după care se pune sosul se roşii, se amestecă totul, se lasă 1 minut şi se adaugă crema de brânză, împreună cu si brânza cubulețe. Se amestecă până se omogenizează totul, iar din acest punct se lasă la scăzut, până ajunge la consistența dorită.
Poftă bună!