Vlad mi-a povestit o nouă reţetă simplă, care te costă aproximativ 50 lei să o faci, acum depinde şi de marca ingredientelor şi cantitatea lor – cartofi carbonara:
Ingrediente pentru 5-6 porţii de cartofi carbonara
4-5 cartofi medii
400 ml smântână de gătit
Muşchiuleţ sau bacon
6 ouă
200g mix de brânză (sau orice alt tip de brânză)
100g mozzarella
Condimente, după preferinţe, Vlad a folosit oregano, ulei de masline spray, busuioc, sare, piper.
Opţional – unt
Mod de preparare a reţetei
Se pun cartofii la fiert, nu mai mult de 30 de minute. Se taie fâşii baconul/muşchiuleţul şi se prăjeşte într-o tigaie cu unt (sau ce ulei preferaţi voi) undeva la 4-5 minute. Într-un castron mare, se separă ouăle, se păstrează doar gălbenuşurile. Peste cele 6 gălbenuşuri se pun cei 400 ml de smântână de gătit, se amestecă. Se adaugă şi mixul de brânzeturi, se amestecă până totul este omogen, se pune şi baconul şi mozzarella.
Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe, de dimensiunea dorită de fiecare. Se adaugă şi cartofii în castron, se amestecă totul, împreună cu condimente după gust (sare, piper, etc).
Se încălzeşte cuptorul la 180-200 de grade. Totodată compoziţia este turnată într-o tavă sau vas termorezistent în care s-a pus hârtie de copt. Se bagă la cuptor pentru 30-45 minute.
Este gata când arată aşa:
Poftă bună!