reteta gazpacho cu pepene rosu

Rețetă cu pepene roșu: gazpacho

Ți s-a întâmplat să eziți să cumperi un pepene roșu pentru știi că nu îl dai gata în 2 zile? Da, mai găsești de vânzare și la jumate sau la felie, doar că de data asta am găsit pepenoaică. Am găsit și în alte rânduri, dar mi s-a părut că este prea mare. Totuși, de 2 ani tânjesc după acest tip de pepene și când l-am găsit am zis „ay caramba!”, eu îl iau! Bineînțeles că atunci când l-a văzut Emil și-a pus mâinile-n cap pentru că nu încăprea nici în frigider. A găsit el o soluție, a mutat două rafturi/sertare/cum s-or numi și i-a făcut loc. Dându-mi seama că este groasă treaba, am căutat o rețetă cu pepene roșu în cartea 365 de reţete pentru fiecare zi din an, scrisă de Kate McMillan. Și am găsit! Gazpacho de pepene roșu!

Ingrediente pentru gazpacho de pepene roșu și crutoane cu brânză (6 porții)

  • 1 castravete tăiat cubulețe după ce a fost decojit și i s-au îndepărtat semințele
  • 750g pepene roșu tăiat cubulețe, fără coajă
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 1 roșie coaptă, tăiată
  • 1 linguriță de oțet de vin alb
  • Jumătate de ardei mic iute jalapeno, curățat de semințe, tocat
  • 2 lingurițe de ulei extra virgin
  • piper (proaspăt) măcinat
  • sare
  • 90g brânză de capră (la temperatura camerei)
  • 1 baghetă dulce mică, tăiată felii subțiri
  • 2 linguri de smântână grasă

Mod de preparare pentru gazpacho cu pepene roșu și crutoane cu brânză

Am pus 560g de pepene in blender și l-am mărunțit (nu trebuie pasat). L-am pus într-un bol pentru că am mai avut nevoie de blender. Am tăiat cubulețe restul de pepene și l-am pus peste pepenele mărunțit.

Am luat iar blenderul și am pus în el castravetele, cepele, roșia și ardeiul iute. Le-am pasat bine, apoi am răsturnat amestecul peste pepene. Am adăugat oțetul, uleiul, sare, piper și am amestecat bine. Apoi am pus bolul la frigider timp de o oră.

Cât timp a stat gazpacho la frigider, am trecut la crutoane. Am pus smântâna și brânza de capră într-un bol, amestecând bine. Am adăugat piper și sare. Apoi am uns feliile de baghetă cu un strat din această compoziție. Am luat o tavă în care am pus hârtie de copt și am așezat feliile de baghetă și le-am băgat la cuptor până s-a topit brânza și a devenit aurie.

Am mâncat gazpacho de pepene roșu împreună cu aceste crutoane cu brânză de capră. E adevărat că am mâncat doar eu 😀 Dar a fost delicios! (Părerea mea…). Dacă încerci, să-mi zici cum a fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge