Modern Dad's Challenges

Afli de la Modern Dad’s Challenges despre burnout și cheia succesului la copii

Pe 12 octombrie 2022 ora 19.00, la Commons Unirii din București, tații pot participa gratuit la Modern Dad’s Challenges unde se va discuta despre burnout și situații limită la părinți, modele de comportament sănătoase la copii, etc. Îți prezint 2 motive pentru care ar trebui să te intereseze aceste subiecte, ca să îți faci o idee de ce ar trebui să se înscrie tăticii la eveniment aici.

Motivul nr. 1: două treimi dintre părinții care lucrează sunt atrași în burnout

66% dintre părinții cu copii sub 18 ani au atins cel puțin o condiție de burnout, conform unui studiu cu 1300 de participanți. Este adevărat că acel studiu a fost realizat în Ohio, dar crezi că la noi situația este mult diferită?

Alina Pop, speaker la eveniment și psihoterapeut specializat pe Burnout Parental, explică situația: „Mai mult ca niciodată, tații își doresc să fie stâlpul de suport al familiei, nu doar financiar cum era odată ci și emoțional și prin acțiuni care să îi ofere partenerei suportul de care are nevoie. Pentru că acest drum nu este bătătorit, nu există o hartă sau un model care să le arate cum să facă sau cum să se pregătească pentru această etapă, lucru care îi lasă în risc de suprasolicitare și epuizare.Împreună vom învăța cum să își gestioneze rolurile și responsabilitățile pe care le au pentru a nu ajunge în burnout parental”. Restul lucrurilor interesante vor fi prezentate la eveniment.

Motivul nr. 2: autocontrolul de la vârstă timpurie previne comportamentele criminale sau cu anumite dependențe

Știai că acei copii care ating un nivel mai înalt de autocontrol la vârsta la 5 ani au mai multe șanse de a fi fericiți și mai sănătoși ca adulți, de a avea o situație financiară bună? În același timp, scade și riscul de a dezvolta anumite dependențe sau un comportament criminal. Cel puțin așa spune un studiu din Noua Zeelandă, care a analizat 1000 de copii de când s-au născut până la 32 de ani.

Întrebarea este prin ce instrumente îl ajuți pe copil să se dezvolte? Liliana Hadji, speaker la eveniment și consilier psihologic va povesti mai multe despre autocontrol și metacompetență în cadrul Modern Dad’s Challenges.

Locurile sunt limitate la 100 de participanți, deci dacă este vreun tătic care nu s-a înregistrat încă, ar trebui să se grăbească. Agenda este următoarea:

19:00: Înregistrare participanți & Networking
19:15 – 20:00: Burnout-ul la părinți: cum să nu ajungem în situații limită, Alina Ioana Pop
20:00 – 20:40: Autodisciplina și modele de comportament sănătoase la copii, Liliana Hadji
20:40 – 21:00: Networking
21:00 – 21:30: DAD Talks

Dau o cafea tăticilor care merg la eveniment și îmi povestesc și mie ulterior, ce și cum. Din păcate noi avem alte angajamente pe 12 octombrie și mă oftic că ratăm Modern Dad’s Challenges, Autumn Edition 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge