Modern Family Challenges

3 motive pentru a veni la Modern Family Challenges pe 16 noiembrie 2022

Pe 16 noiembrie are loc GRATUIT Modern Family Challenges – Autumn Edition 2022, eveniment dedicat familiei moderne. Are loc la Salla Dalles din București, deci este ușor de ajuns și sper să ne întâlnim acolo, începe la ora 18.30. Este gratuit, dar trebuie să completezi formularul de înregistrare de aici. Sunt un fel de ambasador al familiei moderne, după cum a spus Sofia Frunză (Managing Partener al agenției Creative Energy Corner, aka Organizatorul evenimenimentului); ei bine, asta nu am mai fost până acum 😀 Dar, cu siguranță, de peste 5 ani am „funcția” de soție-mamă-femeie într-o familie modernă. Așa că sper să mă întâlnesc la eveniment cu mămici și tătici, dornici să țină pasul cu vremurile spre binele familiilor lor, din moment ce trăim într-o societate foarte… schimbătoare.

Îți prezint câteva motive să mă însoțești la Modern Family Challenges:

Motivul 1: Aflăm lucruri esențiale în „ecuația” părinte-copil-grădiniță

Oana Moraru, Consilier educațional la Școala Helikon, va vorbi pe următoarele subiecte la eveniment, începând cu ora 18.45.

Cum îmi evaluez copilul? Ce contează în dezvoltarea minții lui, de la 0 ani la prima zi de școală? Care sunt cele mai importante achiziții și cine e responsabil de ele?

– Cum știu dacă am ales o grădiniță care îl stimulează suficient? Cum arată un program adevărat de grădiniță? Ce pot cere educatoarelor? Ce așteaptă grădinița de la familie?

– Ce activități îi dezvoltă gândirea, răbdarea, atenția voluntară, reziliența, limbajul, inteligența logico-matematică, socială etc?

Motivul 2: vom afla mai multe despre rolul emoțiilor și al crizelor de furie în dezvoltarea copiilor

Nu știu cum este la voi, dar în ultimul timp Luca al meu la 5 ani are niște accese de furie din nimicuri, ceva de speriat. Mă rog, nimicuri din punctul meu de vedere. Evident, lui i se pare foarte important să îi aduc, de exemplu, 3 sugus în loc de 2 câte îi aduc eu. Este sfârșitul lumii lui dacă nu am 3 sugus. Și rar am la mine magicul nr 3. Ne știu vecinii, ne știu oamenii pe stradă, dar cine nu ne știe?! Recunosc că am avut și eu o perioadă stresantă, poate este și acesta un motiv. În astfel de momente îmi păstrez calmul, încerc să trasnform privirea „te fac tapet” în privirea „înțeleg că ești supărat iubitul meu, dar tot NU rămâne”. Totuși, simt că îmi scapă ceva. Nu înțeleg ce se petrece în căpșorul lui.

Din fericire, Adriana Mitu, Psihoterapeut și psiholog, va vorbi la Modern Family Challenges începând cu ora 19.30 fix pe tema asta: Rolul emoțiilor și al crizelor de furie în dezvoltarea psihologică și cerebrală a copilului.

Motivul 3: fără creativitate, nu prea se găsesc soluții în viață

Datorită imaginației se pot seta obiective și crea planuri pentru atingerea lor. Acum gândește-te ce șanse de succes în viață are o persoană fără imaginație. Dar cum se poate stimula imaginația, dacă statul la TV/tabletă/telefon nu ajută dezvoltarea copiilor?

Tot la Modern Family Challenges vom afla detalii. Andreea Lupescu, PR Nemira și trainer de ateliere pentru copii va vorbi, începând cu ora 20:20, despre cum putem folosi poveștile pentru a dezvolta imaginația copiilor.

La 20:40 începe panelul Family Talks cu Petruș și Andra Stuparu.

La final va fi un concurs. Va fi și timp din plin pentru networking. Sper să ne vedem acolo și să mai povestim de una, de alta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge