Dacă tot am stat în casă azi, am zis să încerc şi o rețetă nouă. Am ales o rețetă din cartea „Bucătăria la îndemâna oricui„, mai exact file de macrou cu smântână. (am mai povestit și cu altă ocazie o rețetă din această carte) Am dat comanda la curier, mi-a livrat o parte din ingrediente și m-am pus pe treabă:
Rețetă file de macrou la cuptor
Ingrediente pentru file de macrou cu smântână
- 1 kg file de macrou
- 2 morcovi
- zeama de la o lămâie
- 2 felii de unt
- 1 țelină
- mărar
- 200 ml smântână pentru gătit
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare macrou la cuptor
Am spălat macroul și l-am tamponat cu șervețele. Apoi l-am stropit cu lămâie și l-am lăsat pe farfurie. Am curățat legumele, le-am tăiat rondele subțirele și le-am călit 5 minute în untul topit. Le-am condimentat cu sare și piper. Între timp am pornit cuptorul la 190° (așa era indicat pe ambalajul macroului).
Se ia o tavă suficient de mare cât să îi fie acoperit fundul cu toate legumele călite și se unge cu ulei (eu am folosit un vas de yena în care am pus o foaie de copt, deci nu am mai uns cu ulei). Apoi am adăugat bucățile de macrou, una lângă alta. Le-am condimentat cu sare și piper, după care le-am băgat la cuptor timp de 5 minute. După acest timp am scos vasul cu macrou și am turnat deasupra smântâna, distribuită cât mai uniform. Am reintrodus totul la cuptor pentru 15 minuate și a fost gata. Când am servit, am pus deasupra mărar tocat.
Poftă bună!