Râdeam cu colega mea Ana că eu îmi fac timp de o baie cu spumă cam o dată pe lună. În rest, sunt mereu pe grabă. Pentru că am alte priorităţi. Dar parcă îmi lipsea estetica rutinei de duş, aşa că am început să ma documentez puţin despre o rutină sănătoasă. Dar să încep cu începutul 😀
Ce este estetica rutinei de duş şi cum te poate ajuta?
Estetica rutinei de duş este de fapt ritualul de curăţare a pielii, cu produsele potrivite şi metodele corecte de aplicare. Este importanta mai ales iarna, când purtăm mai multe haine, deci mare parte din piele este acoperită cu diverse textile, poate bem mai puţină apă, etc. Deci o rutină de duş corectă ne ajută să ne păstrăm sănătatea pielii, reducerea ridurilor, etc.
4 paşi pentru a stăpâni o estetică şic şi relaxantă a rutinei de duş
Este ciudat cum părinţii se interesează despre o bună rutină a băiţei bebeluşului, dar nu pun în aplicare acei paşi pentru sănătatea lor, nu transformă duşul într-o experienţă sănătoasă şi pentru ei. Cel puţin asta am omis eu să fac, având o rutină (greşită) pe „repede înainte”. Mbuun, deci vreau să fiu un Speedy Gonzales al duşului relaxant, pentru că nu vreau să renunţ la alte lucruri care îmi fac plăcere, vreau să am timp şi de înot şi de o carte bună & un pahar de vin roşu, savurate pe îndelete.
Pasul 1 pentru o rutină de duş: alegerea produselor
Avem nevoie de produse hidratante, care catifelează şi protejează pielea. Ideale sunt cele care au în componenţa lor ingrediente vegetale, uleiuri esenţiale, etc.
Pasul 2 pentru o rutină de duş sănătoasă: tehnica de aplicare a produselor
La duş, trebuie să aplicăm produsele de baie în mişcări circulare, stimulând circulaţia sângelui.
Pasul 3 pentru o rutină de duş ecologică: limita de timp
Limitând duşul la 5-10 minute, nu doar că vom consuma apă mai puţină, dar vom câştiga timp pentru alte lucruri care ne relaxează (cărţi, filme, etc.), dar evităm şi deshidratarea pielii.
Pasul 4 pentru o rutină de duş benefică pentru piele: ultimul pas pentru hidratare
După duş, ar trebui să ne dăm cu un produs care să hidrateze pielea (loţiune, cremă sau ulei de corp).
Sigur, pentru un plus de relaxare se poate pune în baie şi un parfum/odorizant de cameră cu o aromă după placul inimii.
Capul de duş care să ne permită să ajustăm cantitatea de apă potrivită joacă, de asemenea, un rol important. Până la urmă, vrem să avem parte de un efect plăcut, nu? Am găsit un cap de duş în care se pot pune arome, fiecare dintre ele cu alt rol: vitamina C pentru detoxifierea pielii, trandafiri pentru îmbunătăţirea stării pielii, levănţică pentru reducerea acneei, granule energetice, granule minerale cu infraroşu. Mi se pare că întregeşte cumva o rutină de duş sănătoasă şi relaxantă.
Aceste mici îmbunătăţiri în rutina noastră de duş ne ajută să scăpăm de stres şi să încheiem ziua în mod relaxant.