Am testat o nouă reţetă din cartea “Jamila Cuisine. Cele mai iubite reţete”: Harira, supa marocană cu linte şi năut. Am citit mai demult că năutul şi lintea sunt bogate în antioxidanţi, vitamine, minerale şi fibre, ajutând mult la reglarea glicemiei, nu că am avea o problema cu asta. Hai să îţi povestesc despre reţetă:
Ingrediente pentru supa de linte şi năut – Harira
- 500g carne de vită (bucăţele)
- 1,5 kg roşii decojite
- 2 cepe
- 200g năut (pe care l-am ţinut la înmuiat vreo 6h)
- 200g linte (eu am avut verde, am spălat-o)
- 3 linguri amidon de porumb
- 30g fidea
- 1 linguriţă de curcumă
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 linguriţă de ghimbir
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1 linguriţă de coriandru (măcinat)
- 1 legătură de coriandru proaspăt
- sare
- piper
- 3 linguri de ulei de măsline
Cum am preparat supa marocană Harira
Am urmat instrucţiunile din cartea Jamilei:
Am curăţat ceapa, am tăiat-o mare şi am pus-o în blender, unde am mărunţit-o până a devenit o pastă (a fost nevoie să adaug şi puţină apă). Am adăugat roşiile, pe care le-am pasat bine. Le-am lasat puţin deoparte şi am luat o oală.
Am pus uleiul de măsline în oala uşor încălzită, am adăugat carnea de vită, apoi sosul de ceapă şi roşii din blender. Apoi am adăugat lintea, năutul, pasta de tomate, coriandrul (de ambele feluri), pătrunjelul, curcuma, ghimbirul, sare și piper. Am amestecat totul şi am turnat apă cât să umplu oala (2-3L).
Am lăsat totul la fiert peste o oră, ca să fie carnea bine fiartă, moment în care am dizolvat amidonul de porumb în puţină apă rece şi l-am adăugat în supă ca să se îngroaşe. La sfârşit am adăugat fideaua şi după 10 minute am luat supa de foc (în timpul acesta am amestecat des).
Am servit-o foarte caldă, cu ou fiert şi lămâie. Până şi fi-meu de 5 ani a mâncat tot din farfurie!