fotbal in rochie

Fotbal în rochiţe, cum nu s-a mai povestit

Te provoc să faci un exerciţiu de imaginaţie. Pornim de la câteva lucruri reale, banale, vechi de ceva timp: există echipe de fotbal feminin. Şi campionate! Citeam astăzi despre cantonamentul echipei naţionale de fotbal feminim care va juca duminică împotriva Croaţiei. Nu prea se promovează echipa aceasta de fotbal feminin, lucru care mă dezamăgeşte, dar să revenim la exerciţiul nostru de imaginaţie. Deci există echipe de fotbal feminim. Care poarta pantaloni scurţi şi tricou, na, echipament de fotbal. În tenis, echipamentul fetelor implică fustiţă. Şi atunci te întreb eu, de ce, în semn de apreciere pentru flexibilitatea feminină (printre altele), de ce nici măcar o dată băieţii nu joacă fotbal în rochiţe?

Uite că vine luna în care sunt sărbătorite femeile. Cum ar fi ca un antrenor al unei echipe de fotbalişti talentaţi să le ceară jucătorilor să poarte rochii strălucitoare pentru meci. Că tot sunt la modă. Ne oprim aici, nu spunem nimic de balerini sau pantofi cu toc. Nu, încălţămintea trebuie să fie adecvată, desigur.

Teoretic, jucătorii ar trebui să fie de acord, chiar dacă fără tragere de inimă, mai ales că se gândesc cum se vor trezi pe teren purtând rochii strălucitoare în faţa unei mulţimi mari. Şi nici nu ar fi incomod, pot purta ce vor ei pe sub rochie, bikini, tanga, boxeri, whatever. Chiar aş plăti să văd un astfel de meci. Şi ca să fie treaba-treabă, banii din bilete ar putea fi donaţi către o cauză nobilă. Cine să îndrăznească să îi judece sau să râdă de ei?

Sunt mai multe mesaje care s-ar transmite aici, inclusiv de acceptare a trendului transgend. Este în regulă să fii diferit, acceptăm diversitatea. Este nevoie de curaj să fii diferit. Este nevoie de curaj şi să îi susţii pe cei care sunt diferiţi, mai ales într-o lume atât de critică precum a noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge