tinuta casual office

Cum păstrezi o ținută casual sau office impecabilă

Se spune că o carieră de poveste începe cu o ținută grozavă. O carieră de succes nu se bazează doar pe abilitățile profesionale și experiența îndelungată într-un domeniu, ci și pe îngrijirea imaginii personale. Modul în care arăți și te prezinți în mediul profesional poate face o diferență semnificativă în felul în care ceilalți te percep și în cum sunt percepute abilitățile tale profesionale.

Uneori este o adevărată provocare, mai ales pentru părinți, să ajungă la serviciu așa cum au plănuit inițial.

Ți s-a întâmplat să ajungi la serviciu cu urme de încălțări pe haine?

Sau când să pleci în grabă spre serviciu, să observi că noii tăi pantaloni negri au un mic cerc decolorat pe un crac? (Ghici cine a avut un moment de inspirație și s-a bucurat pentru prima dată de cariocile împrăștiate ale lu’ fi-su)
Ce poate fi mai înduioșător ca un copilaș care îți dă o îmbrățișare mare de „la revedere” și își șterge gurița de zacuscă sau lapte cu ciocolată de cămașa ta?

Cât timp durează să te îmbraci frumos, să te machiezi, bărbierești, etc

Este important să planifici eficient, astfel încât să ai suficient timp pentru toate activitățile importante din ziua respectivă, inclusiv pentru a te aranja înainte de a merge la serviciu. Poți să te trezești mai devreme decât copiii, astfel încât să ai timp să te bărbierești sau să te machiezi înainte de a-i duce la gradiniță sau la școală. Eu obișnuiam să mă trezesc înaintea lui Luca. Când era mic, păstram spălatul pe dinți, pieptănatul și altele asemenea pentru a le face împreună cu el. Acum, fiind mai mare, îmi permit să pun masa în timp ce el se spală pe dinți. Înainte să se trezească mă îmbrac repede, dau cu rimel [etc] si apoi merg să-i dau bună dimineața. Iar când îl duce Emil la grădiniță și mie îmi dă o îmbrățișare înainte de plecare, mă asigur că are boticul curat.

Cum să nu te murdărești când duci copilul în brațe

Când era mic și îl duceam în brațe la creșă, alegeam geci lungi astfel încât piciorușele lui să nu îmi murdărească sacoul sau pantalonii. În anotimpul cald nu alegeam haine delicate sau care făceau ușor cute, ca să nu se șifoneze și să pot șterge ușor eventualele urme de praf.

Cu puțin efort și planificare, poți să adopți măsuri pentru a preveni murdărirea hainelor în timp ce îți duci copilul la gradiniță sau la școală.

Ei bine, acum hai să punem lucrurile cap la cap și să vedem cum poate avea un părinte o carieră de poveste.

Cum să ai o carieră de succes ca părinte

Lăsând la o parte aspectul și hainele, pentru a avea o carieră de succes ca părinte, este important să găsești un echilibru între viața personală și cea profesională. Este important să îți prioritizezi familia, dar și să îți urmărești pasiunile, să îți stabilești obiective în carieră. Comunicarea cu partenerul de viață și cu copiii este cheia unei familii fericite și echilibrate. Mie asta îmi permite să scriu acum acest articol, să mă concentrez și asupra jobului, să ajung la conferințe, la înot, să îmi ating obiectivele.

Acționând ca o echipă, luând decizii în familie, ne-a fost mai ușor să trecem peste momentele când am realizat, ceva timp mai târziu, că poate nu am avut cele mai inspirate alegeri, dar am minimizat cumva efectul negativ asupra familiei. Cum spuneam, împreună cu familia și prietenii, se găsesc modalități prin care să te dezvolți și să îți îmbunătățești cariera fără să te neglijezi pe tine sau pe cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge