Modern Family Challenges

Modern Family Challenges: Generația “digital natives“ și cum să comunici cu adolescenții

Mai ieri acum 20 de ani parcă pierdeam timpul pe Mirc, Yahoo Mess, ODC și altele despre care (pre)adolescenții din ziua de azi habar nu au că au existat. Eeeei, dar fiecare generație cu provocările ei. De exemplu, părinții din ziua de azi se confruntă cu parenting-ul digital, care implică găsirea unui echilibru între timpul petrecut pe online și timpul petrecut în lumea reală. De asemenea, adolescenții se confruntă cu provocări legate de relațiile digitale, cum ar fi gestionarea reputației online sau evitarea expunerii la tot felul de riscuri.

Este important ca părinții să înțeleagă aceste provocări și să fie pregătiți să-i ajute pe copiii lor să navigheze prin această lume digitală într-un mod sănătos și echilibrat. Iar despre toate acestea se va vorbi la Modern Family Challenges, eveniment educativ gratuit pentru părinți, care va avea loc pe 30 mai, începând cu ora 18.30 la Nod Makerspace.

Evenimentul offline pe care îl organizează agenția Creative Energy Corner va explora împreună cu invitații specialiști modalități eficiente de comunicare cu (pre)adolescenții și de înțelegere a nevoilor lor, precum și cum să le oferim sprijin și cum să stabilim limite clare în relația cu ei. În cadrul evenimentului, Diana Stănculeanu, un psihoterapeut și expert național în sănătatea mintală, va fi prezentă pentru a ne oferi informații actuale și utile. Scopul acestui eveniment este să ne ajutăm copiii să navigheze în lumea digitală într-un mod sănătos și constructiv, astfel încât să fie mai încrezători și mai auto-reglementați în relațiile online și offline.

Avantajele și dezavantajele parentingului într-o lume digitală

Într-o lume digitală în care adolescenții au acces nelimitat la tehnologie, este important ca părinții să abordeze strategii de parenting digital pentru a asigura siguranța copiilor lor în mediul online. Beneficiile parenting-ului digital includ faptul că părinții pot fi mai conectați cu copiii lor, dar pot oare gestiona situațiile de bullying online eficient? Printre dezavantajele parenting-ului digital se numără scăderea capacității de auto-reglementare și dependența excesivă de tehnologie, ceea ce poate duce la efecte negative asupra sănătății mintale și fizice ale (pre)adolescenților. De asemenea, este important să se ia în considerare consecințele legale ale acțiunilor copiilor în mediul online, cum ar fi hărțuirea sau intimidarea altor copii.

La Modern Family Challenges se abordează mereu subiecte interesante. De data aceasta se va vorbi despre siguranța copilului în mediul digital, consecințele legale ale acțiunilor copiilor în mediul online, și gestionarea situațiilor de bullying online și offline. Aceste subiecte vor fi dezbătute de specialiști în domeniu, cum ar fi Laura Ion, un trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii, și Mircea David, un avocat în Baroul București. În plus, Alex Zamfir de la Celmaibuntata.ro va oferi perspectiva sa ca părinte. Sunt o mare fană a lui, am cumpărat și două jocuri ale sale, marca The Funny Brand; mereu râd când povestește despre vreo pățanie cu fiul său Mark. Are un simț al umorului extraordinar 😀

Sfaturi pentru a ține pasul cu activitățile digitale ale (pre)adolescenților

Vino și tu la Modern Family Challenges pe 30 mai, va fi o experiență pe cinste, unde vom primi sfaturi pentru a ține pasul cu activitățile (pre)adolescenților. În plus, va fi și o tombolă unde se pot câștiga 2 telefoane, suntem așteptați cu tot felul de surprize și premii. Înscrie-te la eveniment aici: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge