Îmi plac produsele de oaie. Chiar dacă unele dintre ele îmi mută nasul din loc. Așă ca noi consumăm miel și fără să fie Paștele. Îți prezint o rețetă din cartea „Platouri care te mențin în formă”, de Pauline Dubois, editura Rao. Nu am exagerat cu piperul, până și Luca a mâncat cu poftă. Acest platou are aprox. 581 calorii, timpul de preparare este de 15 minute, iar cel de coacere 40 de minute.
Ingrediente pentru rețeta keema de miel
1 bucată de ghimbir, mărunțit (1 cm)
120 g carne tocată de miel
50 g ceapă roșie, tocată
Jumătate de căpățână de usturoi, mărunțit (2,5 g)
Jumătate de linguriță pudră de coriandru (1,5 g)
Jumătate de linguriță pudră de chimen (1,5 g)
2 lingurițe ulei de măsline (10 g)
2 lingurițe de coriandru proaspăt, mărunțit (10 g)
1 vârf de cuțit turmenic (curcuma; 3 g)
1 vârf de cuțit „4 condimente” (3 g)
20 g pastă de roșii
100 g roșii cuburi din conservă
50 g mazăre congelată
Jumătate de iaurt (50 g)
Jumătate de lipie naan (30 g)
Piper
Sare
Mod de preparare a rețetei cu carne de miel
Călește ghimbirul, ceapa și usturoiul, aprox. 3 minute, în puțin ulei de măsline. Apoi adaugă condimentele, amestecă și continuă să gătești vreo 5 minute. Adaugă o jumătate de pahar cu apă și lasă la fiert până aceasta se evaporă.
Adaugă carnea și călește 5 minute. Apoi pune roșiile, piper, un praf de sare, amestecă și acoperă cu un capac, lasă la fiert 20 minute, la foc mic; amestecă ocazional. Cu 5 minute înainte de final, adaugă mazărea.
Piperează iaurtul.
Pune pe un platou carnea de miel. Servește cu iaurt, coriandru mărunțit și lipie naan.
Poftă bună!
PS: Rețeta cu carne de miel de mai sus este minunată pentru că aduce bucurie în farfurie și beneficii pentru corp. Teoretic, ghimbirul aduce un strop de energie, ceapa și usturoiul întăresc sistemul imunitar, iar condimentele stimulează gusturile. Carnea oferă proteine pentru putere, roșiile aduc antioxidanți, iar mazărea adaugă fibre pentru digestie.