Modern Family Challenges Rutina copii

Cum să creezi o rutină zilnică sănătoasă pentru copii

Să fim sinceri, copiii sunt ca niște mici tornade de energie și spontaneitate. Ei au talentul incontestabil de a ne surprinde în fiecare zi cu ideile lor nebunatice. Dar, să fim și mai sinceri, uneori suntem doar niște supraviețuitori în această junglă a vieții cotidiene cu copii. Și aici intervine rutina zilnică!

Unde aflăm cum creăm o rutină zilnică pentru copii

Agenția Creative Energy Corner ne invită la o nouă conferință – Modern Family Challenges. Părinții pot participa gratuit pe 10 aprilie 2024, începând cu ora 18:00, la Palatul Camerei de Comerț din București. Sper să nu intervină nimic și să mă număr printre cei 180 de părinți care vor fi prezenți pentru a ne informa despre importanța rutinei copilului în sănătatea și dezvoltarea lui. M-am înscris deja aici, înregistrează-te rapid și tu, înainte să se ocupe locurile.

Programul conferinței Modern Family Challenges din 10 aprilie

  • Rutina de acasă în sănătatea ORL a copilului: ghid pentru părinți, cu Dr. Andreea-Nicoleta Vlaescu, Medic Specialist ORL.
  • Rolul rutinei în dezvoltarea emoțională a copiilor și modalități simple de implementare, cu Dr. Alina Androne, Medic, Mamă și Antreprenor – fondatoarea Rutinel, Calendarul Interactiv al Rutinei.
  • Cum să eviți cheltuielile impulsiv-emoționale ale familiei? Sfaturi de la Sergiu Penciu, Profesor la Școala de Bani.
  • Când părinții nu se pun de acord: ce facem în relația de cuplu? Laura Pănăzan, expert în psihologie de cuplu și autor.
  • Elevator Pitch-ul pentru toți, indiferent de vârstă – Andrei Dunuță.

Sofia Frunză, Organizator & Inițiator Modern Family Challenges, va modera conferința, unde vom avea parte de sesiuni informative, discuții interactive, concursuri și surprize oferite de parteneri.

Rutina ORL zilnică pentru copii: Nu-i de glumă!

Rutina de acasă pentru sănătătea ORL a copiilor este importantă pentru ca micuții să se simtă bine și să se bucure de viață fără să se plângă de urechi, gât sau sinusuri. Dacă nu sună suficient de serios, iată câteva consecințe: copiii pot ajunge să aibă mai multe infecții la urechi, gât și sinusuri decât un clovn într-o zi obișnuită. Aceste infecții pot fi dureroase și să ducă la momente nenumărate petrecute în cabinetul doctorului. Iar durerea și disconfortul pot duce la tulburări de somn și, în cele din urmă, la oboseală cronică. Nu-i de glumă!

Fără rutină, dezvoltarea emoțională a copiilor poate semăna cu un montagnes russes haotic

Imaginează-ți că micuții sunt pasageri într-o călătorie nebună, fără un traseu clar sau un orar stabil. Uneori, emoțiile lor vor zbura pe culmi înalte, ca o călătorie cu balonul cu aer cald, iar alteori vor cădea în adâncuri, ca un scufundător într-o mare de emoții negre. Fără o rutină, copiii pot fi confuzi și nesiguri în ceea ce privește propriile lor emoții și cum să le gestioneze. Rutina le oferă stabilitate și ghidaj.

Cheltuielile impulsiv-emoționale ale familiei ne transformă în niște vânători de comori care nu găsesc niciodată comoara

Dacă avem cheltuieli impulsiv-emoționale în familie, s-ar putea să ne trezim într-o aventură financiară ca-n filmele cu Indiana Jones. Banii vor fi cheltuiți rapid și fără judecată, ca și cum am fi vrăjitori care aruncă cu magie în bancnote și le fac să dispară într-o clipită. Într-o zi suntem în Egipt, cumpărăm papirusuri și piramide de jucărie, iar în următoarea zi ne trezim în Amazonia, cumpărând maimuțe dansatoare și coliere din pene de papagal. Cu cât cheltuielile impulsiv-emoționale cresc, cu atât aventura noastră financiară devine mai palpitantă și mai periculoasă. Ar trebui știm cum să evităm cheltuielile impulsiv-emoționale în familie, pentru a evita să ne trezim într-un labirint financiar din care este greu să ieșim.

Când părinții nu se pun de acord, copiii sunt prinși între doi luptători de sumo

Când părinții nu se pun de acord, copiii pot fi ca niște mingi de ping-pong care sar dintr-o parte în alta. Sau ca și cum ar fi prinși între doi luptători de sumo, care se opun unul altuia cu idei și decizii diferite. Copiii trebuie să asculte părerile diferite ale părinților, să țină ambele versiuni în minte și să încerce să găsească un compromis. Deci, părinții ar trebui să știe cum să se pună de acord și să joace în echipă, pentru ca micuții să nu se simtă ca niște mingi de ping pong într-un joc haotic.

Eu sunt mare fan al acestor conferințe și de-abia aștept să merg la Modern Family Challenges pe 10 aprilie, să aflu mai multe detalii despre toate aceste subiecte. Îmi place să cred că rutina este ca un prieten imaginar al copilului, mereu acolo să îl facă să zâmbească și să îl ghideze zi de zi.

One thought to “Cum să creezi o rutină zilnică sănătoasă pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge