Mos Craciun exista

Te-am prins că ești Moș Crăciun, dar tot cred că există

Cu vreo 2 luni înainte de Crăciun mă încearcă așa, un fel de optimism, că am noi șanse să îl „îndrept” pe Luca. Când obosesc să fiu zmeu în educarea copilului, pasez ștafeta la Moș Crăciun sau Iepurașul de Paște. „Dacă nu ești cuminte nu primești cadou. Primești un băț”. Apoi îmi retrag cuvintele că sună ăsta mic la 112: „Mami mă amenință cu un băț”. Chiar și Zâna Măseluță este în cârdășie cu ăștia răi: „Dacă nu ești cuminte îți cad dinții degeaba!”

Norocul copilului este că intervin rudele și prietenii, dornici să afle ce își dorește să îi aducă Moș Crăciun. Acum, Luca primește cadouri chiar dacă nu face activități acasă (colorat, puzzle, etc), nu și-a lustruit ghetuțele sau nu a fost tocmai cuminte. Pot eu, Moș Crăciun, Iepurașul de Paște și Zâna Măseluță să facem pe polițiștii cei răi cât vrem. Copilul are o salvare!

Luca al meu este atât de norocos încât primește cadouri lăsate de Moș Crăciun cu o săptămâna înainte și una după Crăciun. Primește cadouri la grădiniță/școală, la bunici, la noi acasă, la alte rude acasă. Îl și vede pe Moș prin magazine sau târguri, ba mai slab, ba mai gras, știe Luca de diete și cât de important este să faci sport dacă mănânci mult. Este omenește să ai fluctuații de greutate cu atâta stres în preajma sărbătorilor. De fapt, mai demult Luca l-a prins și pe taică-su deghizat în Moș Crăciun. Așa că anul acesta am decis să-i spun adevărul. Ei bine, nu chiar adevărul, că m-am speriat când l-am citit. Cum adică bătrânul de treabă îi taie mâinile soției că nu l-a ascultat? Nu putea să îi dea doar un băț? Era prea frig și nu s-a îndurat să facă risipă?

Nu, eu i-am zis lui Luca-cam așa: „Băiatule, Moș Crăciun a murit că era bătrân. Nu cred ca este ceva nou pentru tine, știi că era bătrân. Oamenilor care te iubesc le place să facă pe Moș Crăciun, să îți facă un cadou și să te bucuri de el. Doar l-ai prins și pe tati deghizat în Moș Crăciun.” Replica lui a fost logică: „Și Moș Nicolae la fel?” I-am răspuns afirmativ. Nu a fost foarte afectat, pentru că argumentele mele erau logice și cuvintele magice erau „primești cadou”.

Nu m-a crezut 100%. Și da, mi-am pierdut șansa de a transforma în polițiști răi personajele care aduc cadouri. Aia e. Ce să faci. N-ai ce să faci.

Îți urez Crăciun fericit, momente haioase, bucurii, cadouri și toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge